ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Danys catastròfics i caríssims pel Glòria: xifra final milionària de pèrdues al Vallès Oriental

Setmanes després de l’històric temporal, la comarca ha pogut fer un balanç final de l’elevada factura de les destrosses

Imatge d'un pont trencat pel temporal Glòria a Catalunya
Els danys pel pas del temporal Glòria van ser catastròfics i milionaris a Catalunya | Arxiu

L’històric temporal Glòria continua portant cua setmanes després del seu pas per Catalunya. En aquest cas, les últimes dades indiquen que la factura dels danys provocats per la forta borrasca al Vallès Oriental puja a 13,18 milions d’euros, segons informa el Consell Comarcal sobre les conseqüències devastadores de la borrasca entre els dies 20 i 23 de gener.

Impacte econòmic per municipis

La dada final s’ha fet ajuntant les informacions que han aportat tots els ajuntaments, 25 dels quals han patit desperfectes. Les localitats més afectades han estat Cànoves i Samalús i Sant Pere de Vilamajor, que concentren danys valorats en uns 3 milions d’euros, mentre que Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera superen el milió d’euros.

Pel que fa a la resta de poblacions de la comarca, totes han registrat danys valorats en menys d’un milió d’euros, mentre que la majoria de desperfectes s’han produït a la via pública, on s’han comptabilitzat 9,67 milions d’euros de danys de la factura final.

L’àmbit urbà, el més afectat

L’àmbit urbà, amb 9,74 milions d’euros, ha estat el més afectat, mentre que a l’agrícola s’ha avaluat per valor de 2,14 milions d’euros. Uns números, tal com ha indicat el Consell Comarcal del Vallès Oriental, que han estat traslladats a la Generalitat perquè, «en el cas» que s’obri alguna línia d’ajuda, els municipis se’n puguin beneficiar. 


Comentaris

envia el comentari