Ferit un home per l’impacte d’un llamp a Madrid a causa de les fortes tempestes

L’home està ingressat a l’hospital amb ferides ‘moderades’. Els forts aiguats estan causant incidències a mitja península aquest dimarts

Imatge d'un llamp impactant en un municipi català
Un home ha quedat ferit a Madrid per l'impacte d'un llamp | Arxiu

El temps està sent molt complicat aquest dimarts, 11 d’agost, a gran part de la península Ibèrica, especialment al centre i nord, on les tempestes estan sent fortes i provoquen nombroses incidències. En aquest sentit, un home ha quedat ferit a la Comunitat de Madrid per l’impacte d’un llamp aquest matí, mentre que hi ha hagut moltes inundacions puntuals a Castella i Madrid i l'esfondrament d'una casa a Sevilla, a l’espera que les tempestes afectin més comunitats.

Ferit per un llamp

Pel que fa a l’home ferit per un llamp, els fets han passat a la localitat de Torrelodones, a la Comunitat de Madrid. L’home sortia de casa seva en plena tempesta quan un llamp l’ha atrapat de ple. Segons informen des d’Emergències, el paraigua podria haver atret la descàrrega elèctrica. 

Immediatament, efectius del Summa 112 i de Protecció Civil han acudit al lloc dels fets i han traslladat l’home a l’Hospital Puerta de Hierro amb ferides ‘moderades’, segons les primeres valoracions. Les mateixes autoritats han explicat que el llamp hauria sortit del cos de l’home a través de la cama i de l’escrot.

Moltes incidències per les tempestes

En el conjunt de la Comunitat de Madrid, fins a primera hora de la tarda la forta tempesta havia provocat 161 avisos, la majoria a la capital, principalment per inundacions i caiguda de branques. No obstant, a les dues Castelles també estan havent-hi incidències pels aiguats que han provocat inundacions puntuals i, fins i tot, el desbordament d'algun riu o riera local. També destaquen els forts aiguats de l'interior d'Andalusia, que han provocat l'esfondrament d'una casa a Estepa (Sevilla), com es pot veure en aquestes imatges: 

De cara a les properes hores, les tempestes seguiran afectant el centre de la península y es traslladaran també cap al Cantàbric, inclús arribant a més zones de l’interior peninsular. Els xàfecs poden anar acompanyats de ràfegues fortes de vent, calamarsa o aiguats torrencials, raó per la qual l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) té diverses alertes activades. Aquestes fortes tempestes arribaran dimecres a l’oest de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari