Almenys un mort i més d’una trentena de ferits per tornados a Xile

Dos inusuals tornados han afectat el sud del país aquests últims dies provocant moltes destrosses, ferits i un mort a la ciutat de Concepción i a Los Ángeles

Greus tornados a la Concepción i a Los Ángeles
Greus tornados a la Concepción i a Los Ángeles | EFE

Una mànega marina hauria provocat aquest divendres passat a Concepción i Talcahuano greus destrosses en habitatges, el col·lapse del sistema de comunicacions, una vintena de ferits i un mort. Els ferits haurien estat atesos a diversos hospitals i els serveis d’emergència haurien atès a una dona al port de Talcahuano, que va ingressar sense vida a un hospital de la zona.

Segons el director de l'Oficina Nacional d’Emergencies del Miniesteri d’Interior (ONEMI), en tota la regió de Biobío, 28 persones han estat ateses a causa del tornado i més de 540 cases estarien destrossades. El sever fenomen va ser enregistrat per força habitants i expliquen que volaven arbres, pals d’electricitat i els sostres de les cases.

Les autoritats informen que la mànega marina va descarregar calamarsa i forts vents, que arribaren als 100 km/h. Una càmera de seguretat va gravar com la força del vent feia caure una dona que estava a prop d’un centre comercial. La víctima va ser rescatada per les persones que hi havia dins.

Un tornado a Los Ángeles deixa 16 ferits el dijous

En aquesta ciutat, un altre tornado va deixar 16 ferits dijous a la tarda. El tornado va destruir més de mig centenar de cases, i va tombar vehicles i línies elèctriques. Sembla que fins ara, no hi havia registres històrics de tornados en aquesta zona, situada a uns 800 quilòmetres de la capital, Santiago.

A causa de la magnitud dels danys causats per aquests fenòmens inusuals, el president de Xile, Sebastián Piñera, va anar divendres a la regió afectada per participar amb el comitè d’Emergències.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari