rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Almenys un mort i més d’una trentena de ferits per tornados a Xile

Dos inusuals tornados han afectat el sud del país aquests últims dies provocant moltes destrosses, ferits i un mort a la ciutat de Concepción i a Los Ángeles
Greus tornados a la Concepción i a Los Ángeles | EFE

 

Una mànega marina hauria provocat aquest divendres passat a Concepción i Talcahuano greus destrosses en habitatges, el col·lapse del sistema de comunicacions, una vintena de ferits i un mort. Els ferits haurien estat atesos a diversos hospitals i els serveis d’emergència haurien atès a una dona al port de Talcahuano, que va ingressar sense vida a un hospital de la zona.

 

Segons el director de l'Oficina Nacional d’Emergencies del Miniesteri d’Interior (ONEMI), en tota la regió de Biobío, 28 persones han estat ateses a causa del tornado i més de 540 cases estarien destrossades. El sever fenomen va ser enregistrat per força habitants i expliquen que volaven arbres, pals d’electricitat i els sostres de les cases.

 

 

 

 

 

 

Les autoritats informen que la mànega marina va descarregar calamarsa i forts vents, que arribaren als 100 km/h. Una càmera de seguretat va gravar com la força del vent feia caure una dona que estava a prop d’un centre comercial. La víctima va ser rescatada per les persones que hi havia dins.

 

 

Un tornado a Los Ángeles deixa 16 ferits el dijous

En aquesta ciutat, un altre tornado va deixar 16 ferits dijous a la tarda. El tornado va destruir més de mig centenar de cases, i va tombar vehicles i línies elèctriques. Sembla que fins ara, no hi havia registres històrics de tornados en aquesta zona, situada a uns 800 quilòmetres de la capital, Santiago.

 

 

 

 

A causa de la magnitud dels danys causats per aquests fenòmens inusuals, el president de Xile, Sebastián Piñera, va anar divendres a la regió afectada per participar amb el comitè d’Emergències.

També et pot interessar...

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris