El fort vent s'intensificarà a gran part de Catalunya durant les pròximes hores

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per perill alt de ventades

Avisos activats per fort vent el dia 1 de gener
Avisos activats per fort vent el dia 1 de gener | Meteocat

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès diversos avisos per un fort temporal de vent que començarà a afectar gran part del territori català a partir d'aquesta tarda de diumenge, 31 de desembre, i que s'intensificarà a partir de demà. 

Concretament, aquesta tarda ja hi haurà tres comarques catalanes amb avís taronja (perill alt) per forts vents que poden superar els 70 quilòmetres per hora a la zona del Baix Camp, l'Alt Camp i el Tarragonès. 

La resta de comarques tarragonines, gran part de les demarcacions de Barcelona i Lleida, i l'Alt Empordà estaran en avís groc (perill moderat) des d'aquesta tarda i fins demà al migdia. 

Alerta taronja per vent a gran part del territori

A partir de demà a la tarda, el vent s'intensificarà i a les tres comarques tarragonines esmentades amb avisos taronges s'hi sumarà tot el Pirineu i Prepirineu de Lleida i Barcelona, el Ripollès, la Cerdanya i tota la línia litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, des del Baix Camp i el Priorat fins a la Selva. 

La resta de comarques estaran en perill moderal per forts vents durant tota la jornada, excepte el Pla d'Urgell, l'Urgell i la Segarra, úniques comarques catalanes sense avisos activats. 

A partir del dimarts, 2 de gener, la situació milloraria a la meitat sud del país, amb avisos encara per perill moderat per fort vent, mentre que al Pirine i Prepirineu els vents començarien a afluixar a partir del migdia del mateix dia. 

Nevades al Pirineu i Prepirineu

D'altra banda, el temporal portarà també algunes precipitacions, en general poc importants, al nord-est de Catalunya, especialment al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà dels 1.700 als 1.300 metres durant el dilluns però que es recuperarà dimarts, pujant fins als 2.200 al final del dia.

Dimarts augmentaran les quantitats de precipitació i neu acumulada a la cara nord del Pirineu, amb acumulacions que en alguns punts poden arribar a ser de 20 centímetres de neu nova. Les precipitacions es podran estendre a altres zones del Pirineu i Prepirineu de Lleida i Barcelona, tot i que no s'esperen quantitats molt abundants.


Comentaris

envia el comentari