Una forta tempesta deixa en una hora 45 litres i inundacions a Sitges

L’aiguat ha fet córrer carrer avall tot allò que s’ha trobat pel davant i ha impedit accedir a escoles en hora punta

L'aigua s'ha endut tot el que s'ha trobat al davant a Sitges
L'aigua s'ha endut tot el que s'ha trobat al davant a Sitges | Twitter

Les fortes tempestes previstes per aquest dimecres ja estan deixant les primeres incidències. A Sitges (Garraf), un fort aiguat ha caigut entre les 08.00h i les 09.00h d’aquest matí i ha deixat en tan sols una hora 45 litres per metre quadrat i ha provocat serioses inundacions. 

L’aigua ha baixat amb molta força pels carrers fins al mar i ha arrossegat tot allò que s’ha trobat al seu davant. La tempesta ha coincidit amb l’hora d’entrades a les escoles i això ha impedit entrar als centres acadèmics amb normalitat. Les rieres de la zona s’han desbordat i l’aigua ha recorregut tota la població fins arribar a la platja.

Per la seva banda, els Bombers han comunicat que han rebut 15 avisos a Sitges per inundacions, principalment en baixos i a la via pública, i els altres cossos d’emergències i la brigada municipal treballen per normalitzar la situació. Aquestes són les imatges més destacades que ha deixat l’aiguat matinal:

Les tempestes seguiran caient

A hores d’ara, la zona del Garraf continua patint el pas de diverses tempestes que són intenses i que poden saturar encara més les rieres. Precaució doncs a tota la zona en aquest sentit. De fet, les zones on més pluja s’espera durant el matí és al litoral i prelitoral de les comarques del nord de la Costa Daurada i del sud de Barcelona. 

També cauen xàfecs a diverses zones de l’interior, especialment del centre i oest del territori. Les precipitacions poden caure a pràcticament qualsevol punt del país i a la tarda les més intenses s’esperen a l’interior. 

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per fortes pluges a tot el territori, especialment a les Terres de l’Ebre, interior i prelitoral del nord de Tarragona i Barcelona, així com el Tarragonès, Baix Penedès, Garraf i gran part de l’interior de Girona, on hi ha avisos taronja.


Comentaris

envia el comentari