rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Ruixats intensos i fortes tempestes al centre de Catalunya aquesta tarda

A l’alçada de Igualada s’han reactivat les tempestes i han pres direcció est escombrant tot el prelitoral i litoral central. Són aiguats potents amb molts llamps.
Celatge de Barcelona aquesta tarda | @cel_ennuvolat

 

Aquesta tarda una línia de tempestes originada a Igualada ha travessat tot el Baix Llobregat i els Vallesos descarregant forts xàfecs. Es tracta d'un efecte de la gran inestabilitat que avui pateix Catalunya i que a primera hora de la tarda ja havia deixat intesos ruixats a la Costa Brava.

 

Cap a les 18.30 hores, les tempestes han arribat a Barcelona amb núvols molt amenaçadors, deixant tres xàfecs molt forts i una gran quantitat de llamps. Unes tempestes que van carregades de molt aparell elèctric i que estan deixant paisatges molt espectaculars. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els bombers en alerta

Protecció Civil informa que hi ha problemes de subministrament elèctric a Terrassa, amb quasi 7000 usuaris sense llum. Bombers ha rebut una setantena d’avisos per incidències varies. A més, s’han detectat focus d’incendi provocats per llamps que han impactat en arbres.

 

 

 

 

 

Quantitats definitives de precipitació

Destaquen, fins aquest moment: 

 

  • 48 litres a Viladecavalls
  • 47 litres a Barcelona
  • 47 litres a Olesa de Montserrat
  • 30 litres a Terrassa 
  • 30 litres a Hospitalet del Llobregat 
  • 27 litres a Manresa

 

Les tempestes es dirigeixen cap a l’est

La línia de ruixats tempestuosos es mouen cap a les comarques gironines on continuarà precipitant fins la mitjanit. Continuen activats tots els avisos i la prealerta del pla INUNCAT. Quan les pluges es perdin mar endins es podrà donar per finalitzat l'episodi.