TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Fortes tempestes al Pla de Lleida aquest vespre de divendres

Els xàfecs han arribat amb puntualitat acompanyats d’aiguats sobtats i pedra amb previsió que s’escampin per més comarques.
Petites inundacions als carrers de Lleida | Anna Costa

 

La ciutat de Lleida està rebent aquest vespre l’impacte de les fortes tempestes provinents d’Aragó. De fet, els xàfecs afecten tot el Segrià i també altres punts de les comarques de Ponent i estan deixant forts aiguats sobtats que marxen ràpidament, així com pedregades.

 

El pas ràpid de les tempestes fa que no s’acumulin grans quantitats de precipitació, tot i que en alguns punts s’estan superant els 10 litres per metre quadrat i, inclús, es tem que les pedregades afectin a les collites.

 

Les tempestes han deixat al Segrià fins a 33 litres a Alcarràs, 29 a Torres de Segre o 22 a Lleida ciutat, la majoria caiguts en molt poca estona i causant acumulacions d’aigua i petites inundacions en terrasses i carrers.  

 

Radar en el moment de la intensa tempesta a Lleida | Meteocat

 

Les tempestes també descarreguen amb molta força a la zona dels Ports i a la franja de Ponent, com per exemple a Fraga, on han caigut fins a 46 litres amb pedra. Aquestes són algunes de les imatges que ens estan deixant les tempestes d’aquest vespre:

 

 

Previsió per a les properes hores

De cara a aquesta nit, matinada i fins a primera hora del matí del diumenge, els xàfecs poden caure a qualsevol punts del país, inclús a la costa, tot i que seran més febles. No obstant, a les comarques de Lleida i a prop dels Ports les tempestes seguiran sent intenses en les immediates hores, cosa que es repetirà durant la nit a punts de l’interior i del Pirineu i Prepirineu.

 

De cara a dissabte, tindrem un matí molt variable amb alguns xàfecs dispersos, però serà a partir del migdia i sobretot a la tarda quan les tempestes poden ser fortes entre Barcelona, Girona, Pirineu i zona dels Ports. A la matinada de diumenge, els ruixats podrien ser intensos a prop de la costa de Barcelona i Tarragona.

 

Mapa de previsió per aquest dissabte | Catalunya Méteo

 

 

Pel que fa les temperatures, començaran a baixar i ja aquest dissabte costarà arribar als 30º, excepte a Ponent i a la vall de l’Ebre, on es superarà aquesta xifra. Ambient poc estiuenc a gran part del país aquest cap de setmana, amb vent als dos extrems del país.     

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris