Imatge d'un fort aiguat a La Garriga el 22 de setembre del 2020

Aiguat descomunal al Vallès: Caos a la C-17 i la R3, greus inundacions i més de 150 l/m² en poca estona

L'autopista i la línia de tren han quedat tallades amb molts desperfectes a La Garriga, el municipi que més ha patit la forta tempesta

Les tempestes d’aquesta tarda de dimarts, 22 de setembre, han estat sorprenentment molt més violentes del que es preveia i avui li ha tocat rebre al nord del Vallès Oriental, on un  fort aiguat  ha quedat encallat a la falda del Montseny poc després de dinar i durant gairebé un parell d'hores. La intensitat de la pluja ha estat tan forta que en poc menys de dues hores han caigut 152 l/m² a La Garriga, una dada totalment fora de lloc.

Precisament en aquest municipi, els carrers han quedat totalment inundats, hi ha hagut molts problemes, desenes d'incidències segons els Bombers i caos circulatori a les carreteres de la zona, especialment a la C-17, la més important que creua la localitat vallesana i on la calçada ha quedat tallada en els dos sentits per la gran  acumulació d'aigua. També la línia R3  de Rodalies  ha quedat interrompuda per la tempesta  amb greus desperfectes a les vies, Molta precaució  encara si heu de circular per la zona, on hi ha grans retencions i problemes. A més, hi ha hagut moments de calamarsa i, inclús, una casa s'ha esfondrat. Tot plegat ha mantingut a cobert els veïns, ja que era impracticable circular pels carrers, especialment a peu.

Altres poblacions que també estan patint la forta tempesta són les Franqueses i l’Ametlla del Vallès, Cànoves i Samalús o el Figaró-Montmany, totes elles al Vallès Oriental. Destaquen els 73 l/m² a Llerona, els 66 de Cànoves i Samalús o 47 a l'Ametlla del Vallès. No obstant, La Garriga, amb els seus 152 l/m,² s'ha endut, sense cap mena de dubte, la pitjor part, sobretot per la durada del fort aiguat. Aquestes són algunes de les impressionants imatges que ens arriben del municipi i de la C-17, on tot està anegat d'aigua:

Tarda de fortes tempestes


Els forts aiguats del Vallès Oriental han acabat arribant al nord del Maresme, on també ha plogut  amb força, tot i que han marxat ràpidament mar endins. Tot i això, la majoria de registres s'han mogut entre els 20 i 30 litres amb calamarsades, però en alguns casos s'ha superat aquesta xifra, com els 37 l/m²  de Canet de Mar. També hi ha hagut tempestes  intenses a la Selva o als Ports per exemple, però sobretot a l'Alt Empordà, on un aiguat torrencial ha deixat pedra, incloent-hi la ciutat de Figueres

La majoria d'aiguats  s'han desfet, tot i que queden restes de xàfecs  al nord de Girona. Al llarg del dia també han destacat els 20 l/m² de Matadepera (Vallès Occidental) i als Ports. El temps millora clarament de cara a demà, però arribaran canvis radicals els següents dies.