rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

ARA MATEIX

2.000 passatgers afectats per una avaria a Rodalies

Alerta a gairebé tot Catalunya per demà dissabte per vent i pluja

El cap de setmana a Catalunya arriba de la maneta d’un evident canvi de temps a gran part de la geografia catalana
Podrien caure xàfecs a tot Catalunya a partir de primera hora del matí | SMC

 

El cap de setmana arriba de la maneta d’un evident canvi de temps a tot Catalunya. Les precipitacions, en aquest sentit, poden abastar la pràctica totalitat de la geografia catalana des de primera hora del matí del pròxim dissabte, 24 de març.

 

El territori català ja despertarà tapat pels núvols i ja de matinada començaran a caure els primers xàfecs al sud i a poc a poc aniran avançant cap al nord. El perill de pluges importants, d’altra banda, serà força evident a gran part de la costa catalana.

 

Tot i que es preveuen ruixats a tot Catalunya, els xàfecs podrien caure amb més intensitat —fins i tot hi podria haver-hi tempesta— a diferents comarques costaneres. El Baix Empordà, el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf són les zones que podrien quedar afectades per les pluges des de primera hora del matí.  

 

Aquestes són les comarques on plourà amb més intensitat | smc

 

Les pluges podrien abastar tot Catalunya  

Serien un total de 38 comarques afectades. En aquest cas, doncs, els ruixats arribarien des de primera hora del matí a la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà,  l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès, el Pla d’Urgell, la Garrotxa, el Pla de l’estany, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, Osona, el Bages, el Moianès, l’Urgell, la Segarra i la Noguera.

 

Les pluges també seràn evidents al llarg de la tarda del dissabte, 24 de març | SMC

 

 

D’altra banda, els xàfecs afectarien també comarques com el Gironès, la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia, el Garraf, l’Alt Penedès, l’Alt Camp, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Segrià, el Priorat, la Rivera d’Ebre, el Priorat, el Baix Camp, la Rivera d’Ebre, Terra Alta.

 

El Montsià i el Baix Ebre, molt ennuvolats des de primera hora del matí, podrien ser les úniques comarques catalanes en salvar-se dels xàfecs.

La cota de neu, d’altra banda, baixarà dels 1600 metres fins als 900 o 1000 metres durant el migdia. Però no s’aturarà aquí, ja que en moments de ruixats aquesta cota podria descendir fins als 600 metres.

 

Així mateix, el vent bufarà de component nord i oest entre fluix i moderat fins a primera hora de la tarda. A més, hi haurà tramuntana amb alguns cops forts al nord del Cap de Creus i mestral al sud del Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre amb cops forts i algun de molt fort. A partir d'aleshores s'imposarà el vent de component sud i oest entre fluix i moderat. 

 

Així es preveuen les ventades per demà dissabte | smc

 

 

Un diumenge marcat per la inestabilitat

El diumenge, finalment, restarà fortament marcat per la inestabilitat. Encara que les clarianes podrien aparèixer en diversos punts de la geografia catalana, també és cert que algunes precipitacions podrien caure de forma tímida en diferents indrets del territori.  Tot i això, els ruixats serien més febles i distarien força dels del dissabte anterior.

 

La cota de neu el diumenge es mantindrà als 1600 metres. De cara la setmana vinent es preveu un temps més estable i les temperatures pujaran.