Gairebé tot Catalunya en alerta per fortes pluges i tempestes

La inestabilitat s'allargarà fins diumenge

Imatge de la previsió de pluja del meteocat. | Cedida.

ACTUALITZACIÓ | 23 de setembre 20.30 hores

La situació meteorològica es complica més del previst inicialment. S'esperen des de divendres al migdia i fins dissabte a la tarda fortes tempestes que poden deixar grans acumulacions d'aigua en pocs minuts i que podrien portar inundacions a escala local. Les tempestes sovint aniran acompanyades d'aparat elèctric.  La inestabilitat es mantindrà gairebé fins al dilluns, si bé de cara a diumenge la possibilitat de tempestes fortes ja anirà disminuint tot i que les pluges no. Amb la falta d'insolació les temperatures es mantindran fresques sobretot a partir de quan comenci a ploure i als vespres i nits.

  

Només el Pirineu queda fora de l'alerta per pluja.

ACTUALITZACIÓ | 21 de setembre

A les portes del cap de setmana, sembla que els ruixats i les tempestes tornarien a guanyar protagonisme. Divendres esperem un dia molt inestable ja durant el matí tot i que creiem que els ruixats s’estendrien per bona part de les comarques catalanes durant la tarda. Divendres durant el matí esperem un cel ennuvolat a gran part del territori i ja podrien caure els primers ruixats tant al litoral de Barcelona com també de Girona, creiem que en conjunt serien ruixats poc importants. Durant el migdia els ruixats guanyarien intensitat i s’estendrien per bona part de les comarques de Barcelona i Girona on localment podrien ser moderats i acompanyats de tempesta.

Durant la tarda de divendres creiem que els ruixats serien freqüents a moltes comarques del Pirineu, Prepirineu i les comarques centrals (Berguedà, Solsonès, Alt Urgell, la Noguera, Bages, Osona o l’Anoia) i fins i tot podrien descarregar alguns ruixats a punts del prelitoral de Tarragona. A la façana litoral podrien arribar alguns ruixats durant la tarda o el vespre però creiem que en conjunt no serien gaire importants.

Dissabte esperem que el temps millori a gran part del territori, tot i que durant el matí encara tindríem núvols residuals a punts del litoral de Tarragona i Barcelona que no descartem que acabin deixant algunes gotellades a primeres hores del dia.


Comentaris

envia el comentari