Una gingueta de Castelldefels llança una original campanya mediambiental

Per cada got ple de burilles que entreguin els clients, regalen una beguda

Imatge del cartell promocional de la campanya
Imatge del cartell promocional de la campanya | Cedida

La gingueta Tibu-Ron de Castelldefels ha tingut una de les idees més brillants dels últims temps quant a sensibilització ambiental es refereix. Els responsables del lloc han llançat una campanya per la qual regalen una beguda gratis a cada persona que reculli un got sencer de burilles de la platja, i posteriorment els hi entregui.

La decisió ha causat una gran sorpresa i ha tingut una «gran acollida», segons paraules del mateix establiment, sobretot entre els nens i els turistes. Així mateix, la iniciativa se suma a les diverses accions que s’han dut a terme des de la una gingueta al llarg dels últims estius, i que pretenien lluitar contra els taps de plàstic i les ampolles de vidre.

Aquesta idea és de vital importància perquè, tal com ha recordat el mateix establiment en un comunicat, un sol filtre de burilla és capaç de contaminar fins a tres litres d’aigua, i la seva naturalesa fa que tardin fins a una vintena d’anys en desaparèixer del tot.

Naixen 33 tortugues babaua a la platja de Mataró

Ja són un total de 33 les tortugues de l'espècie babaua que han nascut del niu de la platja de Sant Simó de Mataró, al Maresme. El passat dilluns al matí ho feia la primera, davant d'una gran expectació mediàtica. 

Amb tot, 14 de les 33 cries van haver de ser traslladades a les instal·lacions de la Fundació CRAM, a causa del perill que suposava la seva entrada al mar per la presència de depredadors. Afortunadament, les petites tortugues van ser posades en llibertat la nit posterior al seu naixement.

Dos dofins perden la vida en menys de 24 hores en platges catalanes

Els Agents Rurals informaven ahir mateix de la mort de dos dofins a les platges catalanes i, el pitjor del cas, és que ho han fet amb menys de 24 hores de diferència. L’últim va ser trobat mort el passat divendres a la platja Llarga de Tarragona, en concret, un exemplar jove femella de 100 quilos de pes.

El primer va ser trobat amb vida el diumenge, 5 d’agost, encallat a la platja de les Botigues de Sitges, a la comarca del Garraf. Finalment, els Agents Rurals van comunicar ahir que l’animal ha acabat morint. En aquest cas, l’exemplar era un adult femella de 75 quilos de pes i feia 106 centímetres de llarg.


Comentaris

envia el comentari