Nous atacs d'óssos al Pallars maten diversos animals

Un dels atacs va ser a un ramat agrupat, vigilat per tres gossos de protecció i dins d'un tancat amb fil elèctric
Els Agents Rurals comprovant les restes d'una cabra morta
Els Agents Rurals comprovant les restes d'una cabra morta | LleidaDiari.cat

Poques hores després de conèixer l'atac de l'ós Goiat a un ramat del Pallars Jussà, concretament al nucli de Rivert, un ramader d'Isil, al Pallars Sobirà, ha denunciat un atac al ramat agrupat d'Alós i Isil, amb el resultat d'una ovella morta a Moredo, a un agrupament del PirosLife.

 

L'atac es va produir el dia 9 de juny i en aquest cas ni els tres gossos de vigilància ni el tancat elèctric van evitar que l'ós matés una ovella. Aquests ramaders lamenten que cada cop hi ha més óssos al Pirineu i que mentre ara, se centren tots els esforços a vigilar a Goiat hi ha altres plantígrads que també «fan mal». Aquests ramaders diuen que ara «sembla que tot és culpa de Goiat».

 

 

S'ha reforçat la tanca perimetral per evitar més danys

L'atac a Alt Àneu no el va fer Goiat i ara s'ha reforçat la tanca perimetral per evitar més danys. Pel que fa a l'atac de Rivert, és el primer a una zona tan allunyada a l'Alt Pirineu. Aquest mateix dilluns els ramaders del Pallars Sobirà ja alertaven de la presència de Goiat a les muntanyes de la Vall d'Àssua i denunciaven que casualment aquesta zona s'havia tret de l'agrupament de ramats com a mesura de prevenció dels ramats, en considerar l'Administració que ja no ho era. Ara, els ramaders de la vall d'Isil també es fan sentir i diuen que mentre tots els ulls es posen en Goiat hi ha altres óssos pel Pirineu que també «fan mal».

 

Restes d'una ovella morta a causa d'un atac d'os
Restes d'una ovella morta a causa d'un atac d'ós | LleidaDiari.cat

 

 

També et poden interessar...

  • L'os Goiat ataca una ovella i una cordera al Baish Aran
  • L’ós Goiat mata una ovella i en fereix dues més a la Vall d’Aran


Comentaris

envia el comentari