El govern de Bolsonaro dispara la desforestació de l'Amazones al Brasil

La devastació és tan gran que només al maig s’ha talat set vegades la superfície de Barcelona ciutat. El nou president brasiler ha aixecat de forma parcial les mesures protectores de la zona

Imatge aèria de la desforestació a les Amazones del Brasil
Imatge aèria de la desforestació a l'Amazones del Brasil | Twitter

El canvi de govern al Brasil amb l’entrada del nou president Jair Bolsonaro està derivant cap a una greu problemàtica mediambiental, ja que aquest últim mes de mandant ha resultat fatídic per a l'Amazones. Només en aquest darrer mes de maig, la desforestació de la selva amazònica al Brasil s’ha disparat i supera en 550 km² la superfície afectada. De fet, en 31 dies s’ha talat una quantitat d’arbres equivalent a set vegades la superfície de la ciutat de Barcelona. 

Així ho detecta l’Institut Brasiler d’Investigació Espacial (INPE) a través del sistema de teledetecció de la cobertura forestal, DETER. En les imatges que ha ofert, es poden observar les zones desforestades des del cel, i s’aprecia perfectament com durant el mes de maig la desforestació ha afectat un total de 739 km², una xifra preocupantment molt elevada.

La desforestació ha augmentat molt a les Amazones
La desforestació ha augmentat molt a les Amazones | Twitter

 

L’aixecament de les mesures protectores, principal problema

Segons informa un grup d’experts, el principal problema de l’augment de la tala d’arbres és l’aixecament parcial de les mesures protectores de l'Amazones per part de Bolsonaro, que ha permès l’augment de la desforestació il·legal. En aquest sentit, enguany ja s’han talat el doble d’arbres que fa dos anys.

Segons l’INPE, aquesta situació preocupa molt i pot ser molt crítica per a la selva amazònica al llarg de l’any 2019. De fet, tot dependrà de l’evolució dels boscos aquests dos propers mesos i de la vigilància que se’n faci. 

Aquestes dades s’afegeixen a la creixent preocupació dels activistes mediambientals al Brasil, que alerten que amb tan sols 5 mesos al càrrec, el govern de Bolsonaro ja ha desmantellat les agències de conservació i ha retallat el pressupost de fiscalització ambiental. «Amb Bolsonaro, les persones que destrueixen boscos se senten segures i qui els protegeixen se senten amenaçades», assegura Marcio Astrini, coordinador de polítiques públiques de ‘Greenpeace’ al Brasil.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari