ÚLTIMA HORA

🔴 Espanya suma 1.178 nous positius de coronavirus en les últimes 24 hores

Graven des d’un avió de passatgers l’erupció del volcà Popocatépetl de Mèxic

Les imatges van ser enregistrades aquest dilluns, just quan la gran muntanya, ubicada a l’est de Ciutat de Mèxic, va viure fins a quatre explosions sense causar danys importants

Imatge de la primera erupció del volcà Popocatépetl vista des d'un avió
Imatge de la primera erupció del volcà Popocatépetl vista des d'un avió | Oscar Trinidad

Espectaculars imatges les que ens arriben des de Mèxic, on el volcà Popocatépetl va protagonitzar noves erupcions dilluns passat. Precisament en aquell moment, una persona que viatjava en un avió de passatgers que sobrevolava en aquell moment la zona va poder enregistrar amb la seva càmera una de les explosions des de l’aire. 

El volcà, ubicat a l’est de Ciutat de Mèxic, va patir fins a quatre explosions al llarg de tot el dilluns. La primera detonació va tenir lloc a les 06.44h del matí (hora local), produint una gran columna de fum, gas i minerals de fins a 4 o 5 quilòmetres d’altura. A més, els corrents d’aire que hi havia en aquell moment van provocar que la fumerada es dispersés en direcció oest, cap a Ciutat de Mèxic.

Justament aquesta explosió és la que un passatger d’un avió va poder enregistrar amb la seva càmera. En les imatges es pot apreciar l’espectacular columna de fum vista des d’uns 10.000 metres d’altura. Aquest moment es combina amb l’albada al cel mexicà amb uns colors rogencs molt vius. L’autor d’aquest impressionant vídeo és Oscar Trinidad i va penjar les imatges al seu compte de Twitter:

Constants erupcions en un volcà molt visitat

Aquest volcà està ben despert i això fa que, molt sovint, es produeixin nombroses erupcions. De fet, aquest mateix any 2019 ja hi ha hagut diverses explosions sense que s’hagin produït danys importants ni víctimes, si bé els pobles propers han quedat coberts per una lleugera capa de cendra. La més important de l’any va ser a mitjans de març, quan els espetecs de l’erupció es van sentir a un radi de 40 quilòmetres.

Es dona el cas que aquest volcà és la segona muntanya més alta de Mèxic amb els seus 5.426 metres d’altura, rebent cada any la visita de milers d’aficionats, turistes i especialistes en volcans i geologia. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari