Greenpeace mostra com serà la Terra de vella amb terribles conseqüències pel canvi climàtic

Basada amb l’aplicació ‘FaceApp’, la campanya que llança la filial russa de l’entitat ecologista simula la devastadora evolució de diversos punts del país a causa de l'escalfament global
Imatge que mostra la ciutat de Sant Petersburg mig inundada en un futur | Greenpeace

 

Diuen que una imatge val més que mil paraules, i a vegades per ser conscients de les terribles conseqüències de l’escalfament global i del canvi climàtic cal una fotografia per veure fins a quin punt ens pot afectar aquesta greu problemàtica. Aquest és el propòsit de la nova campanya que ha engegat la filial russa de Greenpeace, que consisteix en mostrar les devastadores imatges de com seran diferents parts de Rússia d’aquí a uns anys si no s’atura aquesta greu situació.   

 

Emulant l’aplicació de moda ‘FaceApp’ amb què, amb una foto, mostra com seran les persones de grans, la nova campanya s’anomena ‘EarthApp’ i consisteix en mostrar les imatges actuals d’algunes zones emblemàtiques de Rússia i, posteriorment, mostra una fotografia de com serà la mateixa zona d’aquí a uns anys, amb uns paisatges marcadament arrasats per les conseqüències del canvi climàtic.

 

L’objectiu és clar: conscienciar a la població sobre els greus efectes d’aquesta problemàtic ai demanar que s’aturi l’explotació de nous jaciments de petroli. «Les fotos de gent envellida van omplir les xarxes socials, així que i si apliquem filtres semblants a objectes naturals?», es preguntava Greenpeace. Aquestes són les impactants imatges de l’ara i el després de molts punts de Rússia que estan donant la volta al món:

 

Imatge del llac Baikal, a Sibèria, completament sec a causa del canvi climàtic en un futur | Greenpeace

 

El desgel de les zones àrtiques de Rússia comportarà greus conseqüències per a la fauna local | Greenpeace

 

 

 

També et pot interessar...