L’activista Greta Thunberg i el moviment ‘Fridays for Future’, premiats per Amnistia Internacional

L’ONG valora la «determinació» de tots aquests joves activistes en la seva lluita per tot el món contra el canvi climàtic. L’entitat destaca que la seva actitud és «inspiradora»

Imatge de Greta Thunberg en una manifestació del 24 de maig
Imatge de Greta Thunberg en una manifestació del 24 de maig | ACN

La jove activista ambiental sueca Greta Thunberg i el moviment ‘Fridays for Future’ han estat reconeguts amb el Premi Ambaixador de Consciència 2019 per Amnistia Internacional, la màxima distinció que l’entitat fa sobre els Drets Humans. Aquest guardó reconeix aquelles persones que demostren un lideratge i un valor «únics» a l’hora de defensar els drets humans.

En concret, l’ONG ha destacat la «determinació» que els joves activistes demostren arreu del món en la lluita contra el canvi climàtic, assegurant que és «inspiradora» aquesta actitud. «Estem inspirats per la determinació amb què activistes joves d’arreu del món ens impulsen per confrontar les realitats de la crisi climàtica», explica en un comunicat la secretaria general d’Amnistia Internacional, Kumi Naidoo, afegint que enguany «no hi ha millors receptors» del premi que Thunberg i aquest moviment.

Greta Thunberg, l’activista que ha revolucionat els adolescents

Greta Thunberg va començar a l’agost de l’any passat el seu activisme plantant-se cada divendres davant del parlament suec fent vaga a l’escola per exigir als governants mesures urgents contra el canvi climàtic. A partir de llavors, la seva lluita es va estendre per tot el món i es va crear el moviment ‘Fridays fot Future’, en què adolescents de tot el planeta, especialment d’Europa, protesten cada divendres, com fa Thunberg, per exigir el mateix als seus governants.

Imatge de la vaga estudiantil contra el canvi climàtic a Barcelona a mitjans de març
Imatge de la vaga estudiantil contra el canvi climàtic a Barcelona a mitjans de març | Catalunya Diari

 

La protesta més gran que s’ha viscut fins ara va ser el 24 de maig, quan més d’un milió de joves de tot el món van protagonitzar manifestacions per centenars de països. El guardó que han obtingut Thunberg i el seu moviment és de gran prestigi, ja que, anteriorment, Amnistia Internacional l’ha atorgat a reconegudes personalitats com ara Nelson Mandela, Malala Yousafzai o Ai Weiwei.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari