Greus destrosses a Berga per la forta pedregada

La tempesta de dimecres va deixar pedres de la mida d’una pilota de golf causant grans destrosses en cotxes, mobiliari o arbres

La gran tempesta que va afectar ahir dimecres la població de Berga, capital del Berguedà, va anar acompanyada d’una gran pedregada que va causar greus destrosses en els vehicles situats al mig del carrer, en mobiliari urbà i privat i també en l’arbrat de la zona.

Les pedres feien en general entre 1 i 2 centímetres de diàmetre, però en alguns punts hi havia pedres de la mida d’una pilota de golf  que van destruir tot el que es trobava pel davant. Cotxes abonyegats i amb els vidres trencats, taules de plàstic foradades, arbres que es van quedar sense fulles o mobiliari urbà amb seriosos danys, són el resultat d’una tempesta històrica en aquest municipi.

Aquestes són les imatges més espectaculars que ens va deixar l’aiguat:

Fins a 35 litres en pocs minuts

L’aiguat de dimecres a la tarda a la zona del Berguedà va afectar de ple la ciutat de Berga, on els pluviòmetres marcaven entre 26 i 35 litres per metre quadrat, depenent de la zona. La forta tempesta també va anar acompanyada de molt aparat elèctric i de fortes ratxes de vent, deixant en pocs minuts tota aquesta quantitat d’aigua.

A més, els Bombers de la Generalitat van informar que, en tan sols una hora, van fer fins a 7 sortides a la localitat a conseqüència de la forta tempesta. Principalment es tractava d’inundacions de baixos i altres espais, però també es van haver d’enretirar branques d’arbres que estaven a punt de caure. 

Els aiguats van caure ahir al Pirineu, Prepirineu, nord de la Catalunya Central i punts de Ponent principalment, amb xàfecs dispersos a més punts del país. Per exemple, es van arribar a acumular prop de 50 litres per metre quadrat a Espot, al Pallars Sobirà, o a Torelló, a Osona.

Properes hores

Aquest dijous estarà marcat per l’increment dels ruixats i les tempestes. Pot ploure pràcticament a qualsevol punt del país a qualsevol moment del dia, sobretot a partir de migdia i la tarda. Hi ha avisos del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) activats en aquest sentit a totes les comarques.