Un grup de dofins es deixa veure a la costa de Tarragona

Els animals van ser vistos el cap de setmana passat pel Grup de Llaüt Masculí de la ciutat, que va enregistrar amb vídeo el moment des de la seva embarcació

Imatge d'un dofí a la platja del Miracle
Imatge d'un dofí a la platja del Miracle | Platja Llarga Tarragona

Aquests últims dies hi ha força activitat animal a la superfície marina de les costes catalanes amb cetacis que s’estan apropant molt a les nostres platges, com ara la del Miracle de Tarragona, on el passat cap de setmana un grup de dofins mulars es va deixar veure molt a prop de la línia marítima. 

Els afortunats que van poder presenciar aquest espectacle van ser els membres del Grup de Llaüt masculí de Tarragona, que van trobar-se amb aquesta sorpresa mentre practicaven aquest esport al mar. De fet, les imatges les va enregistrar el mateix equip des de l’embarcació amb un telèfon mòbil.

Cetacis vistos a diferents punts de la costa catalana

Tarragona no ha estat l’únic punt de Catalunya on aquests darrers dies han aparegut grups de cetacis oferint un autèntic espectacle a la superfície marina. Aquest és el cas, per exemple, de l’Estartit, al Baix Empordà, on aquest cap de setmana alguns afortunats també han pogut veure a un grup de dofins jugant al voltant del famós vaixell Nautilus que fa la ruta turística al voltant de les illes Medes per poder gaudir de la riquesa marina de la zona.

També a les costes del Garraf s’han vist aquests darrers dies diversos catxalots navegant mar endins, tot i que les condicions meteorològiques d’enguany no afavoreixen la seva presència. Ha plogut ben poc i no han arribat suficients sediments al mar, cosa que fa que no hi hagi suficients aliments a l’aigua per a aquests cetacis. Això provoca que els animals marxin a altres zones del Mediterrani on ha plogut més i on sí que poden aconseguir els aliments que necessiten per sobreviure.


Comentaris

envia el comentari