Imatge de l'hipopòtam escapat a Roquetes de Mar

Un enorme hipopòtam s’escapa d’un circ a Almeria i es passeja pel carrer

L’animal no va causar cap dany però la sorpresa entre els conductors va ser molt gran. L’associació ‘Circos Reunidos’ demana que s’investigui el cas y lamenta els fets

La població de Roquetas de Mar, a Almeria, va viure divendres una d’aquelles sorprenents situacions que passen molt poques vegades i que deixen a tothom amb la boca oberta. Per motius que encara es desconeixen, un gran hipopòtam va escapar-se d’un circ que hi havia al municipi i va estar passejant-se per la població durant una bona estona. Per sort, no es van haver de lamentar danys personals ni materials i tot plegat va quedar en una anècdota.

Cap a les 20:10h del divendres, el telèfon d’emergències 112 va començar a rebre nombroses trucades alertant que un hipopòtam s’estava passejant per les immediacions d’un centre comercial de Roquetas de Mar. Els serveis d’emergència van informar seguidament a la Policia Local dels fets i aquesta es va posar en contacte amb el circ al qual pertany l’animal.

Membres del mateix circ van ser els encarregats de reconduir l’animal fins al recinte de nou. Es dona el cas que aquest exemplar es trobava en una zona força segura per la presència de tanques, cosa que va facilitar la seva captura i que hi haguessin danys. Aquestes són algunes de les impressionants imatges que alguns conductors van publicar al Twitter:

El col·lectiu de circs s’indigna i demana una investigació

Després dels fets, l'associació 'Circos Reunidos' va expressar la seva indignació condemnant «plenament» el comportament del Circ Roma Dola  i es «desmarca totalment» de la situació dels animals en aquest recinte. A més, demanen al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil i a la Policia Local de Roquetes que iniciïn una investigació i inspecció «precisa» sobre l’incident i l'estat dels animals.

«Tots els animals dels circs que pertanyen a aquesta associació compleixen unes exquisides mesures de seguretat i benestar animal, tenen veterinari propi les 24 hores del dia, grans recintes per córrer i jugar, vigilant de seguretat, cuidadors especialitzats per espècies i tota la documentació en regla », assegura en un comunicat l'associació.  

A més, el col·lectiu ha estat molt dur amb el recinte assegurant que «de mals professionals n’hi ha a tots els sectors». En aquest sentit, es desmarca «completament» d’aquest circ, a qui acusa de no complir amb els requisits per formar part de l’associació.