Una investigació alerta d’huracans «sense precedents» a la costa d’Estats Units

En qüestió de poc temps, la petjada humana al nostre entorn provocarà un canvi terrible a la intensitat de les tempestes tropicals, apunta un estudi de la Universitat de Columbia

Els huracans guanyaran força i provocaran més destrosses a les properes dècades perquè la costa perdrà protecció | Arxiu

Els Estats Units porta un maig molt tempestuós i ple de tornados al centre del país, una situació molt problemàtica que feia fins a 15 anys que no succeïa. Les autoritats han registrat fins ahir més de 450 tornados en una àrea molt extensa, i han aparegut fenòmens molt severs amb efectes destructius molt importants, però per sort no hi ha víctimes humanes.

Hi ha evidències que aquests sistemes convectius tan severs guanyen força per culpa del Canvi Climàtic. I no és l’únic fenomen meteorològic que guanya perillositat als Estats Units. Una investigació recentment publicada alerta que en un futur pròxim els huracans causaran més destrosses a la costa est americana perquè hi arribaran amb més intensitat.

Un grup de científics de la Universitat de Columbia ha descobert que l’escalfament global està debilitant una barrera atmosfèrica que protegeix aquesta costa de destructius huracans. Els especialistes avisen que la força dels huracans es veurà afectada per l'augment de la temperatura de la superfície del mar i la desaparició de dinàmiques físiques de l'aire a la zona, que evita que els temporals guanyin força.

S’acosta un període de temps que la meteorologia amenaçarà molt més en destruir les ciutats costaneres de l’est d’Estats Units. L'estudi explica que les activitats econòmiques humanes poden modificar la intensitat dels huracans en un futur pròxim. Els científics han qualificat aquest fenomen de «qüestió extremadament urgent» per a tota la societat, coneixent l'augment dels danys provocats pels huracans de l'Atlàntic en les últimes dècades.

Devastació total en algunes zones de Florida després del pas d'un mega huracà   | Agències

 

L’augment del risc ensenyarà els seus efectes en 20 anys o menys

El director de l'estudi, Mingfang Ting, ha assegurat en una entrevista que «un cop la protecció natural és foradada per l'escalfament dels gasos d'efecte hivernacle és possible que experimentem una crescuda de la força dels huracans sense precedents». L'equip de la investigació preveu que això succeirà d'aquí a 20 anys, però podríem percebre els efectes abans.

En aquest sentit, demanen unió i seny als agents constructors i als responsables polítics dels estats afectats per planificar la construcció futura al litoral i els sistemes de protecció d'aquesta zona contra els més devastadors temporals. Una bona organització i mesures de prevenció és el més eficaç per protegir la població davant els desastres naturals més costosos que tindran lloc a les regions costaneres nord-americanes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari