Els huracans es queden sense noms: un històric rècord supera totes les previsions

Només un cop des que es tenen registres havien coincidit tants huracans a la vegada a l’Atlàntic

Imatge d'un potent huracà vist via satèl·lit des de l'espai
La temporada d'huracans està sent de rècord aquest 2020 | Arxiu

La temporada d'huracans d'aquest 2020 està sent molt activa i de rècord. De fet, a hores d'ara hi ha 5 huracans actius alhora a l'Atlàntic, cosa inèdita, ja que, des que es tenen registres, això només havia passat l’any 1971. Es tracta del Sally, Paulette, Rene, Teddy i Vicky. El primer d'ells, el Sally, toca terra als Estats Units aquest dimarts amb categoria 1.

Amb tanta activitat ciclònica, ens trobem encara a mitjans de setembre i ja gairebé s'han esgotat els 21 noms previstos aquest 2020 per batejar els huracans en una llista basada en l'abecedari anglès. Només queda lliure el nom de Wilfred', cosa que fa pensar que faltaran noms fins a finals de temporada, prevista per al 30 de novembre.

L’any 2005 com a precedent

Amb aquesta incertesa sobre si els huracans es quedaran sense nom, els experts es remunten al precedent de l’any 2005, quan també es va esgotar la llista de noms previstos per tal de batejar els huracans. En aquesta ocasió, el 'National Hurricane Center' va recórrer a l'alfabet grec per poder posar nom a les sis tempestes tropicals i huracans que van aparèixer de més fins a aquella temporada.

Temporada de rècord

Tenint en compte que l’any 2005 la llista de noms es va esgotar més tard que aquest any, els experts auguren que aquest 2020 es batrà el rècord de quantitat de ciclons en una sola temporada, perquè encara queden dos mesos i mig per a la seva finalització.

A hores d'ara, totes les mirades estan posades en el cicló Sally que, tot i ser de categoria 1, circula molt lentament i això el fa molt perillós. Pot deixar pluges torrencials amb acumulacions molt grans d'aigua i provocar molts desperfectes un cop vagi entrant terra endins als Estats Units. Unes dades que no deixen d'evidenciar encara més el canvi climàtic i l'escalfament de les aigües d'oceans i mars de tot el planeta.


Comentaris

envia el comentari