Un vídeo mostra un ós polar esgotat buscant menjar a Sibèria

El canvi climàtic s’està fent notar i els animals ho pateixen. L’escena s’ha vist a la ciutat russa de Norilsk. El mamífer ha de desplaçar-se molts quilòmetres per sobreviure
Imatge d'un ós polar buscant menjar a la ciutat industrial de Norilsk (Rússia)
Imatge d'un ós polar buscant menjar a la ciutat industrial de Norilsk (Rússia) | Twitter

Un nou vídeo mostra un altre exemple d’un ós polar que s’ha hagut de desplaçar del seu hàbitat natural per buscar menjar. En aquest cas, l’escena s’ha vist a la ciutat industrial de Norilsk, al nord de Sibèria (Rússia), on es veu a un d’aquests mamífers visiblement afeblit i amb gana buscant menjar. Aquests successos cada vegada són més freqüents, i tot fa pensar que la humanitat hauria d’actuar com sigui, ja que aquesta espècie es troba en perill d’extinció. A més, té un caràcter agressiu que fa pensar que podria atacar l’espècie humana.

 

 

A principis d’any, en un punt del nord de Rússia es van veure desenes d’óssos polars entre els carrers d’un poble per trobar aliment. Degut a aquesta situació es va declarar l’estat d’emergència.

 

El canvi climàtic està guanyant força i els animals ho pateixen, com és el cas d’aquest mamífer. L’animal ha hagut de desplaçar-se centenars de quilòmetres per tal de sobreviure. Concretament en aquesta ciutat industrial del nord de Sibèria, per primer cop en més de 40 anys ha aparegut un ós polar en aquesta zona.

 

Actuacions en mans d’experts

El mamífer ha arribat a la ciutat de Sibèria en unes condicions lamentables, podria patir una malaltia i visiblement es veia feble. Tot plegat ha posat en alerta a experts estatals en vida salvatge per avaluar la salut de l’animal i decidir on derivar-lo.

 

Anatoly Nicolaichuk, delegat del ministeri d’ecologia, ha explicat: «L’adormirem i el portarem al parc zoològic o bé el podríem retornar al seu hàbitat, a la costa de Laptev o al mar de Kara, perquè ve d’allà».

 

Escalfament global i l’extinció dels óssos polars

L’escalfament de la Terra està desfent el gel marí on viuen els óssos polars. És aquest el motiu pel qual s’han de desplaçar tants quilòmetres per tal de sobreviure. L’augment de la temperatura del planeta està causant considerablement la pèrdua de glaç a l’Àrtic. En aquest sentit, aquests mamífers no tenen pràcticament una superfície per moure’s i buscar menjar.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari