Imatge d'una esllavissada a Matadepera el 22 d'abril del 2020

Imatges: Cau una roca de grans dimensions en una carretera del Vallès a causa del fort temporal

Els fets han tingut lloc a causa d’una esllavissada just al costat la carretera BV-1221 en el terme municipal de Matadepera sense causar ferits

El temporal de les últimes hores ha deixat molta pluja i això ha provocat nombroses esllavissades arreu de Catalunya,  especialment a les comarques de Barcelona i Girona. Una d’elles ha tingut lloc al terme municipal de Matadepera, on aquest dimecres al matí, dia 22 d’abril, hi ha hagut un despreniment de terra que ha fet caure una roca de grans dimensions al mig d’una carretera. Per sort, en aquell moment no hi circulava ningú i, malgrat les impressionants imatges, no s’han hagut de lamentar danys personals. 

En concret, els Bombers informen que els fets han passat cap a les 11:30h del matí just a tocar de la carretera BV-1221 (la que condueix cap al Coll d’Estenalles). Segons ha explicat una veïna de la zona al ‘Catalunya Diari’, l’esllavissada ha passat molt a prop de l’encreuament entre aquesta carretera i el carrer Turó de les Roques Blanques  de Matadepera.

Imatge d'una esllavissada a Matadepera el 22 d'abril del 2020
L'esllavissada ha tallat completament la carretera | Cedida

Els mateixos Bombers han explicat que el talús que havia cedit estava molt poc estable i que s’ha hagut de tallar la circulació de vehicles i evacuar una masia de la zona per precaució i de forma transitòria. Un cop ha arribat la maquinària pesant per part de l’ajuntament, s’ha fet caure del tot el mur per evitar futurs incidents.

Imatge d'una esllavissada a Matadepera el 22 d'abril del 2020
El talús ha cedit completament i s'ha hagut de fer caure del tot | Cedida