Una espectacular pedregada causa danys milionaris a Austràlia

La tempesta ha afectat la ciutat de Sydney i han caigut pedres de la mida d’una pilota de tenis. És el fenomen més sever que s’ha viscut aquest segle en aquesta zona

La pedregada ha estat monumental a Sydney
La pedregada ha estat monumental a Sydney | @alertarojanot

La intensa pedregada que ha afectat aquesta setmana la ciutat de Sydney, a Austràlia, ha deixat imatges desoladores i de destrucció. De fet, la tempesta va agafar per sorpresa a tothom i els danys són enormes, de fet milionaris, amb vehicles i teulades destrossats, així com altres elements, especialment de l’espai públic i dels jardins de les cases.

I és que la forta tempesta va fer caure pedres de la mida d’una pilota de tenis. Si a això li sumem la violència amb la que queia el gel, el nivell destructiu de la pedregada ha estat finalment molt elevat. Segons dades del Consell d’Assegurances d’Austràlia, els danys estimats s’eleven als 80 milions de dòlars australians, uns 57 milions de dòlars americans, però aquesta xifra es podria elevar fins els 170 milions. També s’han rebut 15.000 reclamacions.

Aquestes són algunes de les imatges que els usuaris han compartit a les xarxes socials des de Sydney:

La pitjor tempesta del segle XXI a Sydney

La intensa pedregada va ser tan violenta que ens hem de remuntar ben bé fins a l’any 1999 per trobar una situació similar. Per tant, segons indiquen les dades, aquesta és la tempesta més forta que ha registrat la ciutat de Sydney en el que portem de segle. De fet, l’últim temporal similar de finals del segle XX va causar danys per valor de 1.500 milions de dòlars.

Justament, aquest 21 de desembre l’hemisferi sud ha entrat oficialment a l’estació de l’estiu. En aquesta època, són habituals les tempestes intenses a l’estat de Nova Gal·les del Sud d’Austràlia, però sempre hi ha excepcions i, aquesta vegada, s’han superat totes les previsions. Per molt que les pedregades puguin ser habituals a l’estiu en aquesta zona, la mida de les pedres estan totalment fora del normal, cosa que explica el nivell de destrucció de la tempesta.


Comentaris

envia el comentari