ÚLTIMA HORA

🚨 Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament a Espanya»

Imatges espectaculars: Fortes calamarsades sorprenen de bon matí la Costa Brava

La cota de neu va baixant i també ho fa la temperatura amb l'arribada de la bossa d'aire fred en alçada. Aquest fet, ha provocat que durant les primeres hores d'aquest matí de dijous hagi hagut calamarsades en diferents indrets del Baix Empordà

Imatge de Calonge sota una calamarsada
Aquesta era la imatge que oferia Calonge (Baix Empordà) a primeres hores d'aquest matí | Àngels Mercadal
 
 

Aquestes eren les imatges que rebíem a primeres hores d'aquest matí des de Calonge (Baix Empordà). Una potent calamarsada ho ha deixat tot ben blanc, canviant de color radicalment el paisatge de la Costa Brava.

Calonge sota la calamarsa
Calamarsada d'aquest matí a Calonge | Eli Escudero

La potent bossa freda que ens està arribant per les capes més altes de l'atmosfera ja està deixant els seus efectes de forma visible. Les pluges també han estat abundants en d'altres sectors de la Costa Brava i en total, s'hi han acumulat fins a 35 l/m² a Sant Miquel de Fluvià, 18 a Les Olives i Calonge, 16 a l'Estartit, on també hi ha caigut una bona calamarsada i 13 l/m² a Figueres.

Previsió per a les properes hores

Al llarg del matí, es poden repetir més fenòmens com aquests a les comarques de Girona, mentre que al migdia, es desplaçaran cap a les de Barcelona. i a la tarda, acabaran afectant també a les comarques de Tarragona i Lleida. Estem davant d'una situació més típica d'hivern que no pas de primavera. La cota de neu es mourà entre els 400 metres a les comarques de Girona i els 600 metres a la resta del país.


Comentaris

envia el comentari