La neu torna a tenyir de blanc el Pirineu en ple mes de juny amb algun rècord

La nevada ha baixat fins als 1.700 metres en alguns punts, però comença a agafar a partir dels 2.000. La cota baixarà més al llarg de la tarda amb ambient de ple hivern
Nevada avui al Refugi de Malniu
Nevada avui al Refugi de Malniu | Refugi Malniu

El canvi brusc de temps d’aquest dimarts a causa de l’arribada d’un embossament d’aire fred ha fet que les temperatures hagin baixat de manera molt acusada a tot Catalunya. Això, juntament amb l’arribada de precipitacions extenses i abundants, ha provocat que la cota de neu s’hagi desplomat al Pirineu, on s’ha vist nevar al voltant dels 1.700 metres amb alguna quantitat rècord de forma puntual. 

 

Un paisatge que ha tornat a quedar ben blanc en ple mes de juny amb un ambient més propi de l’hivern que no pas d’inici de l’estiu, però no és estrany veure nevar a la serralada pirinenca encara a principis de juny. Tot i que la cota de neu es situa més avall, la nevada agafa a partir dels 2.000 metres a tota la serralada, veient-se nevar a punts com ara Núria, Ulldeter, la Bonaigua o Malniu, però també a Andorra i al vessant francès.

 

Precisament en aquest últim punt ubicat a 2.230 metres d’altitud, i segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), hi ha caigut 10 centímetres de neu fins ara, el gruix més important en un mes de juny des que es tenen dades fa 19 anys. Un rècord, però, que és excepcional a la majoria del Pirineu. Aquestes són algunes de les imatges de la nevada:

 

 

La nevada baixarà de cota però serà més intermitent a la tarda

De cara a les properes hores, la previsió indica que el gruix de la precipitació es traslladarà a les comarques de Barcelona i Girona. Per tant, al Pirineu quedaran ruixats més intermitents amb una nevada més feble, tot i que al Ripollès encara hi pot precipitar amb ganes. La cota de neu tirarà una mica més avall i es pot arribar a veure nevar al voltant dels 1.500 metres, tot i que l’emblanquinada es situarà més amunt.

 

Tot plegat vindrà acompanyat d’un ambient plenament hivernal amb fred a totes les cotes de la serralada, on no s’arribarà ni als 10º. A les zones més elevades les temperatures es situaran entre els -2º i 1º, mentre que les mínimes es donaran en la majoria dels casos a última hora, a l’espera d’una matinada força freda amb algunes gelades, situació totalment atípica per l’època. La neu serà efímera i es desfarà ràpidament els propers dies per una nova clara pujada dels termòmetres.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari