La pluja de fang embruta els cotxes a molts punts de Catalunya

Els xàfecs han deixat gotellades a moltes comarques, amb alguna tempesta puntual que circulava a gran velocitat. L’arribada d’una massa d’aire nord-africana en té la culpa
Cotxe ple de fang a Terrassa
Cotxe ple de fang a Terrassa | Catalunya Méteo

El temps ha canviat força aquest divendres amb l’arribada d’una massa d’aire càlid d’origen nord-africà que ha vingut acompanyada d’inestabilitat i de pols en suspensió. Això ha provocat que, tal i com vam avisar ahir des del 'Catalunya Méteo', hi hagi alguns xàfecs dispersos que han caigut acompanyats de fang, raó per la qual molts cotxes, roba estesa o altres objectes situats a l’exterior han quedat ben bruts.

 

Els ruixats circulen a gran velocitat i la majoria deixen tan sols 4 gotes, amb alguna tempesta puntual. Els més destacats els hem tingut fins al migdia, però no han aparegut ni molt menys a tot arreu. El cel ennuvolat i marronós s’ha pogut veure a tot arreu amb una clara pujada de les temperatures. La calor és pràcticament de ple estiu i amb marcada xafogor a la costa.

 

Molta gent de municipis de tot Catalunya han vist com els ruixats febles i passatgers ho han deixat tot ben brut, amb el cotxe marró quan l’han anat a buscar, taules i cadires de jardins amb fang i roba estesa oblidada als terrats que segurament s’haurà de tornar a rentar. Aquestes són algunes de les imatges que ens ha deixat la pluja de fang i la pols en suspensió al cel:

 

Un cotxe ple de fang pels xàfecs del migdia a Cerdanyola del Vallès
Un cotxe ple de fang pels xàfecs del migdia a Cerdanyola del Vallès | Catalunya Méteo

 

 

Un altre vehicle ben brut per la pluja de fang a Rubí
Un altre vehicle ben brut per la pluja de fang a Rubí | Catalunya Méteo

 

 

Un altre vehicle ben brut a Barcelona
Un altre vehicle ben brut a Barcelona | Catalunya Méteo

 

 

 

La pluja de fang anirà marxant

De cara a les properes hores, el sol dominarà amb més ganes i tan sols quedaran restes d’alguns intervals de núvols, deixant enrere el matí ennuvolat a gran part de Catalunya. El vent pot bufar amb ganes a la costa, i tan sols quedaran restes d’alguns ruixats que cada cop es concentraran més al Pirineu, on hi haurà alguna tempesta. Continuaran deixant fang.  

 

El cap de setmana vindrà marcat pel sol i la calor amb tan sols alguns ruixats de tarda al Pirineu poc importants. Diumenge a la tarda arribaran algunes bandes de núvols pel sud de Catalunya que no deixaran precipitacions. Les màximes es mouran entre els 25º i 30º a gran part del territori, més baixes a la costa i al Pirineu.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari