Imatge de la superlluna del mes de maig del 2020 des de Catalunya

Imatges precioses: Així s’ha vist i es veurà l’última superlluna del 2020 a Catalunya

El fenomen es deixarà veure per última vegada la nit de dijous a divendres, i la següent Lluna plena ja serà amb les mides i característiques habituals

La Lluna plena del mes de maig és la quarta i definitiva del 2020 considerada com a superlluna. Un fenomen que ja s’ha pogut veure la nit i matinada del 6 al 7 de maig però que viurà el seu punt àlgid a les 12:43h del migdia d’aquest dijous, fent que, de nou, es pugui tornar a observar perfectament la matinada del divendres, 8 de maig, si els núvols alts i prims ho permeten. 

Es considera superlluna perquè és el moment en què la Lluna plena coincideix amb el perigeu, és a dir, el moment del mes en què el nostre satèl·lit natural viu el màxim apropament a la Terra. D’aquesta manera, podrem veure al cel una Lluna més gran i més brillant del normal, concretament entre un 5% i un 10%. Aquestes són les precioses imatges de la superlluna les últimes hores a Catalunya i altres punts del món:

Més característiques de la superlluna del maig

En diverses zones del món es coneix aquest fenomen com la superlluna de les flors, fent referència a aquesta època de l’any  a l’hemisferi nord en què els camps i boscos estan en plena floració. Algunes tribus també l’han batejat com la Lluna de la mare, de la llet o de la sembrada del blat,  ja que es considera una època de fertilitat i reviure de la natura.

No obstant, aquest fenomen pot eclipsar un altre esdeveniment astronòmic que té lloc aquests dies: la pluja d’estels dels Eta-Aquàrids. El seu punt àlgid coincideix amb la Lluna plena i superlluna, i pot quedar eclipsat per la gran lluminositat del satèl·lit al cel. En tot cas, tot plegat es produeix en plena pandèmia del coronavirus i enmig de fortes mesures de confinament, raó per la qual els fenòmens els haurem de gaudir molt probablement des de casa. La propera superlluna no arribarà fins a l’abril del 2021.