Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la superlluna del mes de maig del 2020 des de Catalunya

Imatges precioses: Així s’ha vist i es veurà l’última superlluna del 2020 a Catalunya

El fenomen es deixarà veure per última vegada la nit de dijous a divendres, i la següent Lluna plena ja serà amb les mides i característiques habituals

Imatge de la superlluna del mes de maig del 2020 des de Catalunya
La superlluna del mes de maig es podrà veure per últim cop la matinada del divendres 8 | Xavi Navas

La Lluna plena del mes de maig és la quarta i definitiva del 2020 considerada com a superlluna. Un fenomen que ja s’ha pogut veure la nit i matinada del 6 al 7 de maig però que viurà el seu punt àlgid a les 12:43h del migdia d’aquest dijous, fent que, de nou, es pugui tornar a observar perfectament la matinada del divendres, 8 de maig, si els núvols alts i prims ho permeten. 

Es considera superlluna perquè és el moment en què la Lluna plena coincideix amb el perigeu, és a dir, el moment del mes en què el nostre satèl·lit natural viu el màxim apropament a la Terra. D’aquesta manera, podrem veure al cel una Lluna més gran i més brillant del normal, concretament entre un 5% i un 10%. Aquestes són les precioses imatges de la superlluna les últimes hores a Catalunya i altres punts del món:

Més característiques de la superlluna del maig

En diverses zones del món es coneix aquest fenomen com la superlluna de les flors, fent referència a aquesta època de l’any  a l’hemisferi nord en què els camps i boscos estan en plena floració. Algunes tribus també l’han batejat com la Lluna de la mare, de la llet o de la sembrada del blat,  ja que es considera una època de fertilitat i reviure de la natura.

No obstant, aquest fenomen pot eclipsar un altre esdeveniment astronòmic que té lloc aquests dies: la pluja d’estels dels Eta-Aquàrids. El seu punt àlgid coincideix amb la Lluna plena i superlluna, i pot quedar eclipsat per la gran lluminositat del satèl·lit al cel. En tot cas, tot plegat es produeix en plena pandèmia del coronavirus i enmig de fortes mesures de confinament, raó per la qual els fenòmens els haurem de gaudir molt probablement des de casa. La propera superlluna no arribarà fins a l’abril del 2021.