Impressionants imatges de milers d’estornells volant al Delta de l’Ebre

Les imatges estan preses des de la llacuna de l’Encanyissada, un lloc de trobada d’aquests ocells que ofereixen un espectacle visual cada vespre abans que marxi el sol

Els estornells ofereixen una espectacular imatge cada vespre al Delta de l'Ebre
Els estornells ofereixen una espectacular imatge cada vespre al Delta de l'Ebre | Joaquín Forner

La natura a vegades ens ofereix una bellesa que ens sorprèn i ens hipnotitza. Això és el que passa cada dia al Delta de l’Ebre, on un gran grup de milers d’estols d’estornells ballen cada vespre just quan el sol marxa abans de tornar cap a terra, on passaran la nit dormint. Les tardes són màgiques en aquest punt per a totes aquelles persones que poden contemplar l'espectacle d'aquests animals.

En concret, el vol hipnotitzant dels estornells es pot veure a la llacuna de l’Encanyissada del Delta, al Baix Ebre, punt de reunió de milers d’exemplars d’aquests ocells en aquestes dades. Les imatges les ha enregistrat en Joaquín Forner, Wildlife Photography, i mostren la bellesa d’aquest moment únic.

El Delta de l’Ebre, punt de trobada dels estornells a l’hivern

Els estornells són un tipus d’ocell migratori que sovint ve fins a Catalunya per passar els hiverns i fugir del fred del nord d’Europa. La majoria s’hi estan fins ben bé el mes d’abril, quan les temperatures comencen a pujar i tornen a volar cap al nord del continent, on hi passen tota l’època d’estiu.

Aquests ocells es passen el dia volant pel damunt dels camps, en aquest cas els del Delta de l’Ebre, per buscar alimentació. Quan arriba el vespre i la llum del sol marxa, s’enretiren cap a punts més càlids dels entorns urbansper passar la nit dormint abans d’arrencar el vol de nou el matí següent.

L’origen de l’espècie el trobem a l’Euràsia, però amb el pas dels anys s’ha estès de forma molt nombrosa a la resta d’Europa, el sud de l’Àfrica, Nord-Amèrica o zones d’Oceania. Fan tan sols uns 20 centímetres d’alçada i tenen un plomatge fosc amb reflexos i taques blanques. Sovint causen greus destrosses als camps de cultiu quan s’alimenten, cosa que genera molts problemes als pagesos.  


Comentaris

envia el comentari