Un incendi forestal crema una hectàrea a Collserola

El foc ha, que era visible des de molts punts de l’Àrea Metropolitana, ha tingut lloc a Esplugues de Llobregat i ha estat extingit ràpidament

Un incendi forestal ha cremat aquesta nit prop d’una hectàrea a Collserola. Concretament, el foc, que era visible des de diversos punts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona sud, ha tingut lloc al barri de Finestrelles d’Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat.

Les flames han començat a prop de l’Hospital de Sant Joan de Déu i s’han estès ràpidament, i els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 23:30h d’ahir diumenge. El foc ha quedat totalment extingit cap a les dues d’aquesta matinada, sense haver estat necessari el desallotjament de cap habitatge. 

Una hectàrea de matolls i vegetació cremats

L’incendi no ha tingut més conseqüències i la seva afectació ha estat dins d’una zona molt reduïda, però malgrat això, les flames han arrasat amb els matolls i la vegetació que s’han trobat pel camí en aquesta hectàrea de Collserola.

El foc ha obligat a fet desplaçar a la zona fins a 8 vehicles dels Bombers de la Generalitat i alguns dels Bombers de Barcelona per apagar les flames amb celeritat. Aquest és el primer incendi forestal que té lloc a la muntanya de Collserola, considerada el pulmó verd de l’àrea metropolitana de Barcelona, des que ha començat la campanya d’estiu. 

Risc baix d’incendis a tot Catalunya

Mapa del Pla Alfa sobre el risc d'incendis
Mapa del Pla Alfa sobre el risc d'incendis | Generalitat

 

Malgrat l’incendi a Collserola, els nombrosos problemes que hi va haver amb el foc aquest Sant Joan i la calor intensa d’aquests dies, el risc d’incendis forestals a Catalunya és força baix arreu, segons el mapa del Pla Alfa del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

En aquest mapa, es pot veure com tan sols les comarques de l’Alt Empordà, Urgell, Garrigues, Segrià, Terra Alta, Ribera d’Ebre i el Baix Ebre estan en nivell 1 sobre 3 per risc d’incendis, mentre que la resta del país no té nivells activats en aquest sentit. Una situació molt bona en comparació a altres anys a aquestes alçades.