Extraordinària tempesta a Montserrat: incendi forestal per llamp i quasi 100 l/m² amb inundacions

Els aiguats d’aquest dijous a la tarda van acompanyats de molt aparat elèctric

Imatge d'un llamp caient a la muntanya de Montserrat
Imatge d'una tempesta a Montserrat | Collmeteo

Un llamp ha provocat un incendi forestal a Monistrol de Montserrat, al Bages, aquesta tarda de dijous, 13 d’agost. Els fets han tingut lloc a les 15:10h, segons informen els Bombers de la Generalitat, arran de la forta tempesta que afecta la zona des de fa hores i que va acompanyades de molt aparat elèctric amb quantitats molt abundants que quasi assoleixen els 100 l/m². El foc s’ha produït a tocar de la muntanya de Montserrat.

Segons expliquen els mateixos Bombers a les xarxes socials, l’incendi s’ha estès ràpidament per la vegetació seca de la zona a causa de les ventades que acompanyaven la tempesta, però, afortunadament, la mateixa pluja abundant que ha caigut posteriorment ha apagat les flames. Tot i això, els Bombers segueixen a la zona per assegurar-se que no queden punts calents i revifi el foc.

Quasi 100 l/m² i molts problemes

Les fortes tempestes han començat poc després del migdia i han afectat especialment la zona prelitoral de Barcelona i Girona, així com àrees interiors properes. Però destaca especialment el fort aiguat que no ha parat de caure de forma ininterrompuda durant hores al voltant de Montserrat, on s'han acumulat quasi 100 l/m² en algunes ocasions, destacant els 96 l/m² de Monistrol de Montserrat. Això ha provocat inundacions a la zona i, inclús, que es vegin espectaculars cascades caient per molts racons de la serralada. Aquestes són algunes de les impressionants imatges: 

També destaca l'aiguat de després de dinar a la ciutat de Girona, on s'han acumulat 40 l/m². En nombroses ocasions, els forts patacs d’aigua han anat acompanyats de fortes ventades, calamarsa i molt aparat elèctric, cosa que ha provocat aquest incendi forestal a Montserrat. Al llarg de la tarda, els ruixats i les tempestes seguiran afectant de forma dispersa zones del prelitoral, nord-est, Pirineu, Prepirineu i els Ports, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté actives diverses alertes en aquest sentit.


Comentaris

envia el comentari