Imatge de la sorprenent nevada a Las Vegas

Sorprenent i abundant nevada a la ciutat de Las Vegas

Feia més de 10 anys que no es veia nevar en aquesta zona desèrtica de l’oest dels Estats Units, però encara feia més que no ho feia d’una manera tan espectacular

La meteorologia ens continua portant imatges insòlites aquest 2019 i l’últim episodi s’ha viscut a la ciutat de Las Vegas, la capital de la desèrtica Nevada dels Estats Units. En aquesta capital mundial del vici pel joc ha caigut una de les nevades més importants dels últims anys. De fet, feia més de 10 anys que no s’hi veia nevar, però feia dècades que no hi nevava amb tantes ganes.

Els flocs que han caigut aquestes últimes hores eren molt grans i, després d’alguns dies amb ruixats febles de neu que no ha agafat al terra, finalment la nevada s’ha intensificat i ho ha deixat tot ben blanc com feia temps que no es veia. A la mateixa ciutat de Las Vegas s’han acumulat 1 o 2 centímetres, però als deserts de les afores han caigut prop de 6 centímetres.

Els gossos s’han tornat bojos jugant amb una neu que molts d’ells encara no havien vist mai. La gent no ha pogut evitar sortir al carrer en massa per gaudir d’aquest espectacle i immortalitzar el moment amb fotografies i vídeos, alguns dels quals us els mostrem a continuació:

Poques afectacions per una nevada de rècords

Tot i l’espectacularitat d’una nevada insòlita, no hi ha hagut pràcticament afectació al trànsit i les escoles han continuat obertes aquesta setmana. Segons el Servei Meteorològic Nacional, s’han batut alguns rècords pel que fa a acumulacions de neu, ja que aquesta zona és seca i molt poques vegades hi apareix la neu, i encara menys amb aquestes quantitats.

Tot plegat és fruit d’una invasió d’aire polar que ha fet desplomar els termòmetres i ha portat precipitacions en forma de neu a tota la zona. En aquest sentit, s’espera que aquest cap de setmana hi hagi alertes activades a diversos estats del sud i oest dels Estats Units per ambient gèlid i possibles nevades atípiques.