Les intenses nevades provoquen problemes en una cinquantena de carreteres catalanes

L'ús de cadenes és obligatori en una trentena de carreteres de Catalunya
El temporal provoca diverses afectacions en unes quantes carreteres catalanes
El temporal provoca diverses afectacions en unes quantes carreteres catalanes | CatalunyaDiari.cat

El temporal de neu viu avui el seu punt més àlgid. Després d’un dilluns i un dimarts amb certs problemes a diversos punts de Catalunya per les nevades, aquest dimecres es preveu que sigui el darrer episodi del temporal.

 

La neu i el gel, tot i això, no cessen i es prolonguen a la pràctica totalitat de les carreteres amb una altitud superior als 600 metres. La neu, de fet, afecta una cinquantena de carreteres catalanes i calen cadenes en una trentena d'elles.

Quines són les vies més afectades?

Les vies més afectades per la C-13 a Sort —en un tram de més de 30 quilòmetres—, la C-25 des de Santa Coloma de Farners fins a Vic —en un tram de 40 quilòmetres—, la C-37 a Manresa, la C-28 al Port de la Bonaigua, la C44 entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i la N-260 al Pont de Suert.

 

Les precipitacions, d’altra banda, també han obligat a tallar les carreteres GIV-5201 entre Viladrau i Sant Marçal del Montseny i la BV-2204 a Santa Margarida de Montbui. En una vintena de vies més, hi ha neu o gel a la calçada que obliga a extremar la precaució.

 

 

Tres carreteres tallades

Les tres, però, són secundàries. Es tracta, doncs, de l'N-420 a Falset, la C-462 a la Seu d'Urgell i la ja esmentada GIV-5201 a l'alçada de Viladrau. Des d'ahir dimarts, d’altra banda, resta prohibida la circulació de camions en totes les carreteres catalanes.

Les nevades cessaràn a partir del migdia

La cota de neu anirà pujant al llarg d'aquest dimecres i les pluges guanyaran terreny. El temporal continuarà a les comarques de Tarragona, Barcelona i el sud de Lleida fins a mig matí, quan s'espera que l'arribada d'un front molt més càlid faci pujar la cota de neu de manera generalitzada. 

 

Les nevades, d'altra banda, s'aniran convertint a poc a poc en pluges, segons vagi avançant el dia, començant pel sud de Catalunya.Comentaris

envia el comentari