Intervenen 6 tortugues de terra a Salou que es venien il·legalment per Internet

La Guàrdia Civil ha dut a terme l’operació policial i ha pres declaració a dues persones investigades per un presumpte delicte contra la fauna

Les sis tortugues requisades per la policia
Les sis tortugues requisades per la policia | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha dut a terme una operació a Salou, al Tarragonès, en què ha intervingut un total de 6 tortugues de terra que es venien il·legalment a través d’Internet. L’operació policial també ha comptat amb la declaració de dues persones investigades en aquest cas per un presumpte delicte contra la fauna.

Així ho informa la policia espanyola en un comunicat en què explica que l’espècie intervinguda és la ‘tortuga mora’, coneguda amb el nom científic ‘Testudo graeca’. Aquests animals han estat requisats gràcies a una investigació que agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil van iniciar a partir de la descoberta d’un anunci en què es venien aquestes tortugues en un conegut portal d’Internet.

L’anunci oferia dos telèfons de contacte i la policia es va posar en contacte amb un d’ells per corroborar que els exemplars es trobaven encara a la venda. Finalment, es va concertar una cita amb l’anunciant, qui no va poder mostrar cap document que autoritzés o legitimés la procedència de l’espècie. Un cop comprovada la il·legalitat de la venda, la policia va informar a l’home que estava acusat per un presumpte delicte de tràfic il·legal d’espècies protegides.

Imatge de les tortugues intervingudes per la Guàrdia Civil
Imatge de les tortugues intervingudes per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

Els exemplars requisats, retornats a un centre de recuperació

Un cop la Guàrdia Civil va intervenir els 6 exemplars de tortugues, la mateixa policia va enviar els animals a un centre de recuperació d’amfibis i rèptils pertanyent a la Generalitat de Catalunya i a disposició de l’autoritat judicial. Una vegada duta a terme tota l’operació policial, els dos investigats estan ara a l’espera de passar a disposició judicial.

En aquest sentit, la Guàrdia Civil recorda que la importació, exportació, comerç, tinença o circulació d’espècies en perill d’extinció estan considerats il·legals, ja que són d’interès de protecció especial. Per aquesta raó, la policia recorda que treballa de manera «constant» per tal d’acabar amb aquesta «greu» problemàtica.


Comentaris

envia el comentari