Intervingudes a Premià de Mar 28 aranyes verinoses i dues serps de cascavell

Els animals els tenia un home a casa seva de forma il·legal i entre els exemplars s’ha trobat una de les aranyes més verinoses del món

Imatge d'una de les serps de cascavell intervingudes a Premià de Mar
Imatge d'una de les serps de cascavell intervingudes a Premià de Mar | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han intervingut 28 aranyes verinoses i dues serps de cascavell a un home de 23 anys de Premià de Mar que tenia els animals a casa seva de forma il·legal. Els agents es van presentar a casa del propietari el passat 19 de juny.

La descoberta d’aquests animals va ser per sorpresa ja que, inicialment, la policia va anar a casa del propietari per detenir-lo per haver desobeït l’ordre judicial d’allunyament que li prohibia acostar-se a la seva mare. L’home havia anat a casa de la dona portant amb ell els animals perillosos.

Animals perillosos sense mesures de seguretat

Instal·lacions deficitàries en les que es van trobar les serps
Instal·lacions deficitàries en les que es van trobar les serps | Mossos d'Esquadra

 

Es dona el cas que les serps estaven guardades en dos terraris que tenien sistemes de tancaments amb greus deficiències de seguretati les aranyes es trobaven dins de pots que no estaven precintats. A banda, el propietari no disposava d’assegurança ni dels permisos necessaris, mentre que les instal·lacions tampoc eren les adequades per tenir aquest tipus d’animals.

El dia 20 de juny, agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de Granollers (URMA) van intervenir les dues serps i les 28 aranyes i les van lliurar en un centre que col·labora amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) per a la creació d’antídots per verins.

Una de les aranyes més verinoses del món

L'aranya violinista és una de les més perilloses del món
L'aranya violinista és una de les més perilloses del món | Arxiu

 

Entre les 28 aranyes intervingudes, majoritàriament taràntules i vídues negres, hi havia un exemplar de Lexosceles Reclusa, més coneguda com l’aranya violinista, una de les aranyes més verinoses del món.

El detingut va passar a disposició judicial el dia 26 de juny pel trencament de condemna, però  també se’l va denunciar per una infracció administrativa per tinença il·legal d’espècies perilloses, la qual cosa li pot suposar una sanció que oscil·la entre els 401 i els 2.000 euros.


Comentaris

envia el comentari