Ja ha arribat la tardor

La nova estació comença oficialment el 22 de setembre a les 16:21 hores

Tardor. | Pixabay

 

La tardor astronòmica començarà aquest dijous 22 de setembre a les 16.21 hores i durarà 89 dies i 20 hores, acabant el 21 de desembre amb el començament de l'hivern. Així mateix, el canvi d'hora serà efectiu el diumenge, 30 d'octubre, recuperant així l'horari d'hivern, segons informa l'Institut Geogràfic Nacional. D'aquesta manera, la tardor començarà alhora en l'hemisferi nord, just quan comença la primavera a l'hemisferi sud. L'inici astronòmic de les estacions és l'instant en què la Terra passa per una determinada posició de la seva òrbita al voltant del Sol.

Tardor. | Pexels

 

Aquesta posició, en el cas de la tardor, el centre del Sol vist des de la Terra creua l'equador celeste en el seu moviment cap al sud. El dia en què això succeeix, la durada del dia i la nit pràcticament coincideixen i, per això, a aquesta circumstància se l'anomena també equinocci de tardor. En aquest instant a l'hemisferi sud s'inicia la primavera.

L'equinocci de tardor pot donar-se en quatre dates diferents, que van del 21 al 24 de setembre. Al llarg del segle XXI la tardor s'iniciarà en els dies 22 i 23 de setembre, sent el seu inici més matiner el de l'any 2096 i l'inici més tardà el del 2003.

Tardor. | Pexels

 

Així mateix, aquesta estació és l'època de l'any en què la longitud del dia s'escurça més ràpidament, el Sol surt als matins més d'un minut més tard que el dia anterior i, a la tarda, s'escurça cada dia dos minuts abans. En definitiva, en aquests dies el temps en què el Sol està per sobre de l'horitzó es redueix quasi tres minuts cada dia.


Comentaris

envia el comentari