YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La boira fa desaparèixer la costa catalana

Aquestes boires a la primera línia de mar són típiques a l'inici de la primavera a la costa catalana

Boira a la façana marítima de Barcelona | Alfons Puertas

Durant aquest matí han aparegut les boires a molts punts de la costa catalana, especialment al voltant de la ciutat de Barcelona. Aquestes boires són típiques a la costa catalana al final de l'hivern i inici de la primavera i redueixen molt la visibilitat a tocar de la primera línia de la costa.

Les boires costaneres típiques de la primavera han aparegut aquest matí a diferents punts. La boira més important s'ha concentrat a la comarca del Barcelonès i el Baix Llobregat, tot i que durant el migdia també ha aparegut a les comarques del Garraf i el Baix Penedès. Aquestes boires es formen amb l'arribada d'una massa d'aire càlid que en trobar-se encara amb un mar força fred afavoreix la condensació i forma aquests núvols baixos o boires. Si el vent acompanya les boires poden endinsar-se alguns metres terra endins, com ha passat aquest matí al voltant de la ciutat de Barcelona. Aquestes boires produeixen un important contrast tèrmic si acaben apareixent, provocant una important baixada de les temperatures i una elevada humitat.

La massa d'aire càlid que ens acompanya avui, i que ho farà durant bona part del cap de setmana, pot afavorir l'aparició d'aquestes boires els pròxims dies, especialment entre la costa de Tarragona i la costa de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari