La neu cau per sota dels 800 metres en algunes comarques catalanes

A les comarques del centre del país s'ha vist nevar fins i tot a cotes inferiors als 600 metres

Neu a Sant Jaume de Frontanyà | @sandysamdra

Matí de ple hivern pràcticament a tocar del mes de maig a Catalunya. La pluja i especialment la neu han sorprès moltes comarques aquest matí. En alguns punts de la Catalunya Central, la neu s'ha deixat veure al voltant dels 600 metres tot i que no ha agafat a terra. Durant les pròximes hores les precipitacions a poc a poc aniran minvant.

Les temperatures han caigut en picat durant la nit a totes les comarques i la cota de neu ha baixat clarament per sota dels 1.000 metres. La nevada al Pirineu ha estat molt abundant per sobre dels 1.500 metres. La neu ha sorprès especialment algunes comarques de la Catalunya Central o punts de les muntanyes de Tarragona. La neu s'ha deixat veure a les muntanyes de Prades, amb enfarinades al voltant dels 900 metres. També ha arribat la neu a les parts més altes de les comarques de l'Alt Camp o l'Anoia. Durant el matí ha seguit nevant de forma feble a les comarques del Moianès o també a la muntanya de Montserrat.

Les nevades han deixat imatges insòlites per l'època de l'any i especialment després del període càlid que hi ha hagut durant bona part d'aquest mes d'abril.


Comentaris

envia el comentari