IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 La Fiscalia no recorrerà la sentència absolutòria de Trapero i l'excúpula d'Interior

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

La neu podria caure a cotes mitjanes o baixes en algunes comarques catalanes

Sembla que seria a les comarques de Girona on la possibilitat de neu seria més elevada

La neu podria aparèixer a cotes per sota dels 500 metres | cedida

Després d'una de les nits més fredes dels últims anys a Catalunya, sembla que vol arribar una situació de neu a cotes força baixes a Catalunya. Els últims mapes del temps indiquen aquesta possibilitat en diferents moments del cap de setmana. Consulteu les últimes actualitzacions per saber allà on pot nevar les properes hores.

ACTUALITZACIÓ | Dijous 19 de gener a les 20:00

Durant la nit i matí de divendres els ruixats i plugims aniran apareixent a moltes comarques catalanes, especialment les més properes a la costa. Les temperatures fredes que encara tenim a molts punts del país podrien deixar algunes sorpreses en forma de neu a cotes baixes, per sota dels 500 metres. Durant les primeres hores de divendres la neu podria caure a cotes al voltant dels 400 o 500 metres a les muntanyes del sud de Tarragona a comarques com la Terra Alta o la zona alta del Baix Ebre. No es descarta també la possibilitat de neu a les muntanyes de Prades, al Baix Camp o a zones altes de la Conca de Barberà. Seria a les comarques de Barcelona i Girona on la possibilitat de neu seria més elevada. Al matí podria nevar al voltant dels 500 metres a comarques com el Vallès Oriental, Moianès o Osona. A les comarques de Girona podria veure's nevar a la Selva, la Garrotxa, el Ripollès o zones altes de l'Alt Empordà. Durant la tarda sembla que ràpidament la cota de neu pujaria fins als 800 metres i la precipitació quedaria concentrada a les comarques de Girona. La nevada pot ser moderada al Pirineu Oriental (Garrotxa, Ripollès o la Cerdanya). Durant la resta del cap de setmana les precipitacions no acabarien d'abandonar Catalunya, en conjunt febles, tret del sector de les comarques de Girona on podria ploure moderadament. La cota de neu durant tot el cap de setmana aniria pujant ràpidament fins a arribar al voltant dels 1.000 metres.

Durant la tarda d'avui dijous, ja s'han registrat algunes nevades a cotes baixes a les comarques del sud de Catalunya com es pot veure en aquest vídeo a la població d'Arnes a la Terra Alta.

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 18 de gener a les 14:00

Els últims mapes del temps indiquen la possibilitat que la neu arribi a moltes comarques de Catalunya en diferents moments del cap de setmana. La part més humida que ara afecta les Illes Balears o alguns punts de València, i que està deixant importants nevades a totes les cotes, podria afectar Catalunya durant el cap de setmana. La primera possibilitat de neu a cotes força baixes arribaria el vespre i nit de divendres. Esperem ruixats especialment als dos extrems del país, tot i que de forma puntual també podrien afectar altres punts del litoral. La cota de neu en un principi la tindríem situada entre els 300 i 400 metres, tot i que pujarà ràpidament. Esperem que es pugui veure nevar al Massís dels Ports al sud del país, o també a cotes mitjanes de comarques com la Garrotxa, el Ripollès, nord de la Selva, Osona. La possibilitat de neu a zones properes a la ciutat de Barcelona és baixa.La segona possibilitat de neu a cotes mitjanes que indiquen avui els mapes del temps la tindríem entre diumenge i dilluns. Esperem que les precipitacions puguin ser una mica més generals a les comarques del litoral i especialment a les comarques de Girona. Creiem que la cota de neu seria lleugerament més alta, al voltant dels 700 o 800 metres. La nevada més important podria caure al Pirineu de Girona, a les comarques del Ripollès i la Cerdanya. No descartem que es pugui veure nevar en algunes muntanyes pròximes a la costa, especialment al Montseny o també a les parts més altes de les muntanyes de Tarragona, sempre de forma esporàdica.


Comentaris

envia el comentari