IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

La nevada guanya intensitat a les comarques de Girona

La neu comença a caure de forma moderada al Ripollès, la Garrotxa i el nord d'Osona

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 25 de gener a les 15.30 h

La nevada s'ha intensificat durant el migdia a moltes comarques catalanes, especialment per sobre dels 500 metres. En poblacions com la Llacuna (Alt Penedès), Mediona (Alt Penedès), Ripoll o al monestir de Montserrat la neu s'ha anat intensificant amb el pas de les hores. De forma anecdòtica s'han arribat a veure alguns flocs de neu al voltant de Portbou o Cadaqués a l'Alt Empordà. En les imatges següents compartides per @meteollac a les xarxes socials podem veure com s'ha intensificat la nevada durant les últimes hores i la neu cau ara de forma moderada al voltant dels 600 metres.

Allà on més s'ha intensificat la nevada durant les últimes hores és a les comarques de Girona. En aquests moments neva amb intensitat a Olot i Ripoll, com es pot veure als vídeos compartits a les xarxes socials per @CorisaMediaGrup i @olotelevisio. En alguns punts de les comarques del Ripollès i la Garrotxa la situació comença a complicar-se i s'acumulen en alguns punts alguns gruixos entre els 2 i 5 centímetres.

Els últims mapes del temps indiquen que la situació de nevades a cotes baixes encara ha d'anar a més durant les properes hores a moltes comarques i durant la tarda la situació empitjorarà. Creiem que les nevades es podrien intensificar a bona part del Pirineu i del Prepirineu on nevarà a totes les cotes. La neu a cotes mitjanes i baixes caurà especialment a les comarques centrals i també a les muntanyes de Tarragona. Tot i que en conjunt s'esperen ruixats de neu irregulars, en alguns punts de les comarques interiors de Barcelona i Girona es podrien acumular uns 5 centímetres de neu al voltant dels 500 metres i al voltant de 10 centímetres a cotes entre els 700 i 800 metres. La situació a les carreteres es podria complicar especialment durant la tarda. El Servei Català de Trànsit ha avisat que en algunes de les principals carreteres de Catalunya es podrien produir problemes. Podeu consultar aquests avisos al nostre diari.

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 25 de gener a les 13.00 h

La neu segueix guanyant terreny per Catalunya. Comença a nevar també de forma força feble a les comarques de Girona. La neu, moltes vegades en forma de neu granulada, cau també al voltant dels 300 o 400 metres a les comarques de l'interior de Girona. La neu granulada ha caigut durant el matí als municipis de Sant Feliu de Pallerols o Campdevànol. La nevada també ha caigut durant aquest matí a la capital de la comarca de l'Anoia, Igualada, a una altitud de 340 metres o al monestir de Montserrat. També s'han arribat a veure alguns flocs de neu a la muntanya del Tibidabo.

Com es pot veure al radar en aquests moments plou per sota dels 400 o 500 metres a comarques del Baix Penedès, de l'Anoia, del Vallès Occidental, de la Selva, del Gironès o de l'Alt Empordà. Per sobre dels 400 o 500 metres neva en forma de neu o neu granulada a moltes comarques de la Catalunya central. Les precipitacions més intenses en aquest moment es concentren a les comarques del Berguedà, el Ripollès o al nord d'Osona. La temperatura segueix baixant a poc a poc, especialment a l'interior i nord de Catalunya. En aquests moments tenim 2 ºC a Vic, 3 ºC a Manresa, 5 ºC a Girona, 8 ºC a Barcelona, 8 ºC a Mataró, 10 ºC a Tarragona o 12 ºC a Tortosa.

Imatge del radar a les 13.45 h | Meteocat

ACTUALITZACIÓ | Dimecres 25 de gener a les 12.05 h

Comença a nevar a cotes mitjanes a les comarques de Barcelona. La neu cau en aquests moments de forma feble a la Llacuna, al voltant de 813 metres d'altitud a la comarca de l'Alt Penedès, com es pot veure en el vídeo que ha compartir a les xarxes socials @meteollac. També comença a nevar de forma feble a les comarques de Girona, a la mateixa ciutat de Girona, o també a la Bisbal d'Empordà.

Les temperatures en aquests moments es mantenen baixes a gran part de Catalunya. En aquests moments tenim 4 ºC a Girona, 2 ºC a Vic, 2 ºC a Manresa, 8 ºC a Barcelona, 9 ºC a Tarragona o 11 ºC a Tortosa.

Podeu seguir aquesta situació de nevades a cotes baixes al Facebook de Catalunya Méteo.


Comentaris

envia el comentari