La pluja afectaria especialment les comarques del litoral

A les comarques de Girona és on més hauria de ploure entre diumenge i dilluns

Imatge d'un temporal. | delCamp.cat.

Els últims mapes del temps confirmen un petit canvi de temps durant els pròxims dos dies a Catalunya. Diumenge i dilluns vindrien marcats pels núvols abundants a tot el territori i alguns plugims. Podria ploure a pràcticament totes les comarques catalanes tot i que les precipitacions més abundants s'esperen a les comarques de Girona. De cara als dies festius de la setmana vinent, no s'esperen gaires complicacions, el temps milloraria i no esperem pluja.

Entre diumenge i dilluns esperem l'arribada de núvols al territori català deixant el cel molt ennuvolat a totes les comarques. Durant el matí de diumenge ja podrien caure alguns plugims a les comarques del litoral, en conjunt febles. Durant el migdia i la tarda aquests plugims podrien guanyar intensitat a les comarques de Girona, tant del litoral com les comarques interiors (Garrotxa, Ripollès, el Pla de l'Estany). També guanyarien protagonisme els plugims a les comarques del litoral de Barcelona i Tarragona tot i que en conjunt aquí esperem plugims febles que com a molt deixarien entre 1 i 5 mm. De cara al vespre també podria arribar la pluja a punts de les Terres de l'Ebre. De forma més dispersa podrien també aquests plugims a la Catalunya Central i punts del Pirineu, sobretot del Pirineu Oriental. Dilluns, especialment al matí, els núvols serien abundants a la major part del territori i encara podria ploure de forma feble tant a les comarques de Girona com a les Terres de l'Ebre. Durant el migdia i la tarda s'obririen grans clarianes sobretot a les comarques de Ponent i de la Catalunya Central. El vent de llevant es reforçaria entre diumenge i dilluns bufant amb ratxes moderades al litoral i complicant notablement l'estat del mar.

La setmana vinent, coincidint amb dos dies festius, sembla que el temps milloraria. Entre dimarts i dijous de la setmana vinent no esperem gaires complicacions en el temps. Tindríem dies variables, especialment dimecres i dijous, amb el pas de nombroses bandes de núvols alts i mitjans que deixarien el cel mig enterbolit. Les temperatures es mantindrien sense gaires canvis durant els pròxims dies o podrien pujar una mica les temperatures nocturnes. Creiem que no haurien de repetir-se les gebrades a les comarques interiors durant les properes nits.


Comentaris

envia el comentari