La pluja arribaria a inicis de la setmana vinent i afectaria totes les comarques

També esperem una baixada de les temperatures i una nevada abundant al Pirineu
La pluja afectaria pràcticament totes les comarques | cedida

 

Esperem que el temps comenci a canviar a partir del pròxim diumenge a gran part de les comarques catalanes. El pas de diferents borrasques, faria que la setmana vinent fos molt inestable amb diferents canvis de temps. L'episodi de pluja més abundant i general, segons indiquen els últims models meteorològics, ens arribaria entre dimarts i dimecres vinent. Les temperatures baixarien lleugerament durant els pròxims dies i la neu podria caure de forma abundant a les cotes mitjanes i altes del Pirineu.

La primera borrasca ens afectaria a finals d'aquest cap de setmana. Diumenge esperem un dia molt ennuvolat arreu de Catalunya. Els primers plugims podrien caure ja durant el matí a punts del Pirineu de Lleida i al llarg del matí i migdia també podríem aparèixer, de forma feble, a punts de Ponent o de l'interior de Tarragona. Durant la tarda esperem que els plugims puguin afectar qualsevol punt del país de forma feble. El vent de SW es reforçaria durant la jornada de diumenge, especialment al litoral, i podria bufar amb ratxes fortes als 50 o 60 km/h. Les temperatures podrien baixar lleugerament especialment les màximes, conseqüència dels abundants núvols que deixarien el cel tapat durant bona part del dia.

 

Una nova borrasca tornaria a complicar el temps a inicis de la propera setmana. Dilluns s'espera un dia variable, amb un matí amb clarianes i una tarda amb més núvols i fins i tot alguns plugims a la zona litoral. Aquesta segona borrasca agafaria força entre les jornades de dimarts i dimecres vinent i sembla que ens portaria un petit temporal de pluja a tot el territori. Les precipitacions avançarien durant el matí i migdia de dimarts des de les zones litoral cap a l'interior i localment podrien caure amb intensitat. Seria entre la tarda de dimarts i la nit de dimecres quan la situació seria més complicada. Podria ploure de forma abundant a pràcticament totes les comarques i en alguns punts no descartem alguns aiguats locals. La cota de neu es mantindria alta durant bona part de l'episodi. La nevada podria ser abundant o molt abundant però sempre a cotes altes per sobre dels 1.800 i 2.000 metres.

Caldrà seguir atentament les properes actualitzacions del temps, ja que durant la setmana vinent encara ens podríem veure afectats per alguna situació de pluges més i cal esperar als últims mapes per afinar més els pronòstics d'aquesta situació de temps inestable.Comentaris

envia el comentari