TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

La pluja de fang es produeix per pols del Sàhara en suspensió

Aquest fenomen és habitual en zones geogràfiques pròximes a grans deserts

Pluja de fang sobre un vehicle | Carlos Lara

El fenomen meteorològic de la pluja de fang no és excepcional a Catalunya tot i que sempre és molest, sobretot per aquells que tenen cotxe. Aquest fenomen que es va produir a inicis de setmana a Catalunya de nou va embrutar vehicles, mobiliari urbà o tot allò que es troba a la intempèrie. Aquest fenomen com dèiem no és excepcional a Catalunya i es pot produir diverses vegades a l'any, especialment a l'estiu. Per què es produeix i quins són els seus principals efectes.

1. Es produeix quan els vents de sud o sud-oest d'origen africà desplacen una gran massa de pols en suspensió a l'atmosfera.


2. Cal una massa de precipitació. Aquesta pluja en caure es barreja amb la pols en suspensió i es forma la pluja de fang.


3. L'efecte més important és que embruta tots aquells objectes situats a la intempèrie i és especialment visible als vehicles o al mobiliari urbà.


4. Si la quantitat de pols en suspensió és molt important, pot originar un problema de contaminació atmosfèrica com ha passat avui dimecres 26 d'octubre i es poden activar avisos preventius de contaminació pel risc que suposa per les persones, especialment per problemes respiratoris.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris