La pluja i el fred tornen a finals del cap de setmana

La pluja afectaria especialment les comarques del litoral durant la matinada i matí de dilluns
La pluja cauria especialment durant el matí de dilluns a punts del litoral | Cedida

 

La pluja i el fred tornarien a canviar el temps a casa nostre, especialment a finals del cap de setmana. La pluja afectaria especialment les comarques del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona tot i que de forma dispersa cauria a pràcticament totes les comarques catalanes. El fred s'incrementaria notablement a finals del cap de setmana i sobretot a inicis de la setmana vinent. Tot i que les temperatures baixaran no esperem valors tan freds com els que vam tenir a inicis d'aquesta setmana.

Dissabte esperem pocs canvis en conjunt tot i que notaríem un augment dels núvols. Els núvols guanyarien terreny durant el matí deixant un cel mig ennuvolat a la major part del territori. Durant la tarda el cel quedaria cobert a moltes comarques i no descartem els primers plugims a punts del Pirineu de Lleida o a les comarques de Ponent. Les temperatures podrien baixar lleugerament dissabte, especialment a punts de l'interior i allà on els núvols siguin més compactes.

 

Diumenge esperem un temps més inestable. Durant el matí pot ploure a les comarques del nord i nevar a punts elevats del Pirineu. La cota de neu durant el matí de diumenge estaria al voltant dels 1.600 o 1.700 metres d'altitud. Aquesta cota de neu baixaria progressivament durant la tarda arribant a uns 1.300 o 1.200 metres a última hora del dia. La nevada en conjunt seria feble a gran part del Pirineu tot i que a la cara nord podrien acumular-se entre 5 i 15 cm. La pluja arribaria durant la tarda i vespre a moltes comarques catalanes. A últimes hores de la tarda els ruixats afectarien les comarques de Girona i també punts del litoral nord de Barcelona. Al llarg de la nit i matinada de diumenge a dilluns les precipitacions s'estendrien i guanyarien intensitat. Esperem pluja d'anar fent a les comarques del litoral de Barcelona i Tarragona. Les precipitacions més abundants es concentrarien entre les comarques del Barcelonès i el Baix Ebre on puntualment es podrien acumular més de 15 o 20 mm.

Dilluns la situació no acabaria de millorar. Els núvols deixarien un cel força tapat a punts del litoral i del Pirineu, esperem més estones de sol a les comarques de Lleida. La nevada al Pirineu podria anar a més durant el matí de dilluns i la cota de neu podria baixar encara més. La cota de neu podria situar-se durant el matí de dilluns al voltant dels 1.000 metres d'altitud o fins i tot per sota. Les temperatures baixarien encara més durant l'inici de la setmana vinent.

 

 Comentaris

envia el comentari