La proximitat a la Lluna incrementaria el risc de terratrèmols a la Terra

Aquesta relació podria explicar els últims terratrèmols al nostre planeta
La proximitat amb la lluna podria desencadenar més terratrèmols | cedida

 

Durant les últimes setmanes s'han registrat una sèrie de terratrèmols d'intensitats notables arreu del planeta. Un fet que podria explicar els períodes de més o menys activitat de terratrèmols al nostre planeta tindria relació amb la lluna.

Durant els últims dies diferents terratrèmols importants han afectat el nostre planeta. Un dels més pròxims, i que més víctimes mortals va causar, va ser el de Amatrice (Itàlia) el passat 24 d'agost. Més pròxims a les nostres dates, cal recordar el que va afectar Nova Zelanda amb una intensitat de 7.8 a l'escala de Richter (el 14 de novembre de 2016), el d'Argentina d'una intensitat de 6,4 ( el 20 de novembre de 2016) o el de Japó el passat 21 de novembre d'una intensitat de 7,4 i que va provocar un petit tsunami. L'aparició d'aquests fenomens podria tenir una relació amb la lluna, en concret amb la proximitat de la Terra amb aquesta.

 

Estudis com el publicat a la revista Nature dirigit des de la Universitat de Tòquio, confirmarien una relació entre la proximitat de la lluna i la terra per incrementar el risc d'aparició de grans terratrèmols al nostre planeta. Aquest estudi va recrear la mida i l'amplitud de les "forces de les marees" en períodes just abans i després de l'aparició de grans terratrèmols a la terra (amb magnituds superiors a 5.5 a l'escala de Richter). Els científics van observar una relació entre aquestes forces de les marees i els grans terratrèmols, en canvi no s'observarà en els d'una magnitud més baixa. Aquesta mateixa investigació va comprovar com grans terratrèmols com el de Sumatra (Indonèsia) el 2004, el de Maule (Xile) al 2010 i el de Fukushima (Japó) el 2011, van tenir lloc en moments de màxima amplitud de la força de les marees.

L'aparició durant les últimes setmanes de grans terratrèmols a la terra, podria estar relacionada amb el fenomen de la superlluna que van tenir tot just fa unes setmanes. De nou, es compliria la prova realitzada en aquest estudi de la Universitat de Tòquio. Tot i així, la ciència no pot explicar encara amb total certesa com es creen els grans terratrèmols.Comentaris

envia el comentari