L'aflorament geològic de Ribes Blaves, unes roques úniques al món

L'aflorament geològic es localitza en un tram de la carretera B-120 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls
Aflorament de les Ribes Blaves | geopaseos.blogspot.com

 

L'aflorament geològic de les Ribes Blaves, es localitza en un tram de la carretera B-120 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls. Aquest aflorament geològic és lloc de destí de molts geòlegs per la seva singularitat i es un punt geològic de referència a tot el món. 

L'aflorament geològic de les Ribes Blaves és una falla del Neogen. En aquesta falla aflora un material pissarrós amb una tonalitat blava o turquesa, que es veurà més o menys acolorida depenent de com li arribi la radiació solar en diferents moments del dia. Aquesta coloració és a causa del seu procés de formació les roques que van patir unes altíssimes pressions i temperatures. Aquest és un dels punts geològics més importants de Catalunya i està catalogat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya perquè presenta unes característiques essencials per l'explicació d'una etapa de la formació del relleu del país, ara fa uns 30 milions d'anys.

 

Un antic abocador als anys noranta i la construcció d'una urbanització molt propera a aquest punt geològic han deteriorat aquest aflorament geològic durant els últims anys. Tot i així, és un punt de referència per a escoles i universitats per explicar la història del relleu del nostre país i també de curiosos i amants de la geologia que venen a veure la seva singularitat.

 

Aflorament de les Ribes Blaves | geopaseos.blogspot.com

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris