L'ambient poc fred i les últimes pluges allarguen la temporada de bolets

La temporada s'allargaria especialment al sector litoral

La temporada de bolets es podria allargar fins al Nadal | cedida

La temporada de bolets d'aquest any podria allargar-se una mica més del normal a molts sectors de Catalunya. Les pluges de finals de novembre, que van regar amb abundància bona part de les comarques catalanes i el poc fred que ha fet durant les últimes setmanes, allargarien la temporada de bolets a moltes comarques fins a pràcticament els primers dies de Nadal.

Les precipitacions caigudes durant els últims dies del mes de novembre han allargat la temporada de bolets a moltes comarques catalanes. Tot i que les gelades dels últims dies a les valls del Pirineu i Prepirineu han sigut intenses, fora d'aquest àmbit el fred d'hivern encara no ha arribat. Tampoc han estat remarcables els episodis de vent durant les últimes setmanes i l'ambient s'ha mantingut humit en conjunt. Aquestes condicions meteorològiques encara són bones per l'aparició dels bolets a molts punts del territori.

Durant les pròximes setmanes, pràcticament fins a l'inici de les festes de Nadal, encara poden sorgir florides de diferents tipus de bolets tant a les comarques interiors com especialment a les comarques litorals. És a les comarques del litoral on les glaçades encara no han arribat i la humitat es manté constant on podem trobar aquests dies diferents espècies de bolets com serien els camagrocs, carlets o vinaders. Si es confirmen les previsions de pluja pels dies vinents a Catalunya, amb un possible episodi de llevant, la situació encara podria ser millor per trobar bolets a les comarques properes al mar.


Comentaris

envia el comentari