L’ambient de tardor tornarà amb l’arribada de l’octubre

Després d’un cap de setmana força estiuenc, les temperatures tornaran a baixar amb ganes a principis de la propera setmana

La tardor arribarà aquest mes de setembre
La tardor arribarà aquest mes de setembre | Arxiu

   

La tardor és sinònim d’alts i baixos en les temperatures amb breus tornades a la calor estiuenca i arribades d’aires freds que ens recorden que ens encaminem cap a l’hivern. Dins d‘aquesta muntanya russa tèrmica, aquest cap de setmana toca més calor, però tot sembla indicar que amb l’arribada del mes d’octubre el proper dilluns, també tornarà l’ambient de plena tardor. 

De fet, diumenge ja començaran a baixar una mica les temperatures a punts del nord de Catalunya, especialment al Pirineu, mentre que el pas d’una petita línia frontal entre diumenge i dilluns, que portarà alguns xàfecs entre Barcelona, Girona i el Pirineu, obrirà les portes a una baixada clara dels termòmetres amb nits per sota dels 10º a l’interior.

Tot plegat amb vent de mestral i tramuntana que, a partir de diumenge a última hora i fins dimarts, bufarà amb ganes a l’Empordà, al sud de Tarragona i Ebre. Pel que fa a les precipitacions, sembla que l’entrada d’aire fred seria seca i no s’espera gaire rebombori més enllà dels xàfecs de tarda del cap de setmana, tot i que alguns mapes donen que els ruixats anirien a més dilluns. De ser així, la cota de neu podria rondar tan sols els 2.000 metres al Pirineu. Ho haurem d’anar seguint.

Més fresca amb nits inclús fredes i algunes gelades

L'ambient de tardor tornarà a partir de dilluns

 

Després d’un cap de setmana en el que s’esperen al voltant de 30º o més a l’interior, la baixada dels termòmetres a partir de dilluns i fins dimecres farà que les màximes es moguin en general entre els 17º i els 23º amb ambient fresc o agradable. L’excepció la trobarem a punts del Camp de Tarragona, Ebre, Ponent i Empordà, on el vent pot bufar reescalfat i les temperatures quedaran més altes amb ambient una mica més càlid. 

Pel que fa a les nits, seran tant o més fresques que no pas aquests dies. A l’interior la majoria de mínimes es mouran entre els 5º i els 10º amb ambient fred, però seran més baixes a zones de muntanya on hi haurà algunes gelades. A la resta del territori esperem mínimes d’entre 10º i 15º en conjunt, també a gran part de la costa.

Immersos de ple a la tardor

Tot sembla indicar que, després d’aquesta nova baixada de les temperatures de principis de setmana, els termòmetres remuntarien els següents dies. No obstant, no seria una pujada brusca i seguiríem amb nits fresques o fredes i els alts i baixos dels termòmetres al llarg de tota la setmana. Un ambient que ens recorda que ja ens trobem immersos de ple a la tardor. 


Comentaris

envia el comentari