L'any 2016 podria ser el més càlid de l'era postindustrial

Segons dades de l'Organització Meteorològica Mundial la temperatura mitjana global seria de 1.2ºC per sobre del normal
L'any 2016 podria ser el més càlid de l'era preindustrial | Cedida.

 

Tot apunta que l'any 2016 serà l'any més càlid d'ençà que hi ha registres. La temperatura mitjana a escala global superarà el record de l'any 2015. Segons dades provisionals disponibles de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM), la temperatura mitjana de l'any 2016 seria al voltant de 1.2ºC per sobre de la mitjana de l'era preindustrial.

 

Les temperatures durant l'inici d'aquest any 2016 es van disparar arreu del món com a conseqüència del fenomen del Niño. D'acord amb les dades preliminars publicades per la OMM, aquests valors de temperatures per sobre de la mitjana a escala global s'han mantingut alts fins al mes d'octubre. L'any 2016 està a punt de convertir-se en l'any més càlid d'ençà que es tenen registres. Si aquesta dada es confirma, podrem dir que durant el segle XXI s'han registrat els 16 anys més càlids d'ençà que tenim registres.

 

Juntament amb les temperatures, altres valors relacionats amb el canvi climàtic també ens indiquen xifres rècord. La concentració dels principals gasos d'efecte hivernacle segueix a l'alça i ha arribat a nivells sense precedents. L'extensió del gel marí de l'Àrtic s'ha mantingut molt baixa, especialment al començament de l'any i la pèrdua de la capa de gel a Groenlàndia també és significatiu.

Evolució de les anomalies de temperatura arreu del món a l'època preindustrial | OMM

 Comentaris

envia el comentari