IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'any 2017 tornarà a ser molt càlid però difícilment arribi als nivells del 2015 o 2016

Aquest és el pronòstic realitzat per l'Oficina Meteorològica del Regne Unit (MetOffice)

2017 tornaria a ser un any molt càlid a escala global | cedida

L'Oficina Meteorològica del Regne Unit (Met Office) ha publicat el seu pronòstic de temperatures per aquest any 2017. A escala global del planeta tornarà a repetir-se un any molt càlid, però no s'esperen registres de temperatura mitjana rècord com els registrats els últims dos anys. Cal recordar que molt probablement l'any 2016 serà el més càlid registrat mai a escala global en 130 anys, des que tenim registres amb instruments de precisió.

La previsió de l'Oficina Meteorològica del Regne Unit indica que el 2017 tornarà a ser un any molt càlid a tot el planeta. Segons les seves previsions no serà un any rècord i no superaran els registres del 2015 o 2016, la disminució de l'efecte del "Niño" és el principal factor per pensar que no tornarem a registrar un rècord històric de calor a escala global aquest any.

Segons els seus pronòstics, la temperatura mitjana global de l'any 2017 podria estar entre els 0,63 °C i els 0,87 °C per sobre del període 1961-1990, amb una estimació mitjana de 0,75 °C. Aquests pronòstics són duts a terme per un potent ordinador que té a l'abast dades climàtiques recollides durant molts anys, però no té en compte fenòmens esporàdics que puguin aparèixer durant l'any, com grans erupcions volcàniques. El professor Chris Folland, investigador de Met Office va declarar: "2016 va complir les previsions i els mètodes utilitzats, destacant la influència de l'escalfament produïda pel fenomen del "Niño", tot i així durant l'any 2016 el fenomen del "Niño" només va representar al voltant de 0,2 °C de la pujada de la temperatura mitjana global. L'augment de gasos d'efecte hivernacle són la principal causa de l'escalfament global des de temps preindustrials"

Evolució de la temperatura mitjana del planeta i pronòstic per l'any 2017 | Met Office

Comentaris

envia el comentari